Naylon faturayla örgüte aktarımlar

Bakan Soylu: "Naylon faturalarla terör örgütüne para aktarıldığını yeni yakaladık"

Haberler 23.11.2019 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu, Bugün ana muhalefet partisi lideri diyor ki, Kayyum demokrasiye darbedir. Demokrasiye en büyük darbeyi PKK vuruyor. Hani belediyelerden milletvekilliklerinden çekileceklerdi. 20 Kasmda bir toplant yaptlar. Orada m karar verdiler zannediyorsunuz, hayr. 19unda PKK Kuzey Irakta toplant yapt. çekilip çekilmeme karar orada alnd. Bunlar figüran. Bunlar, orada alnan karar, sanki deerlendiriyormu gibi ortaya koyuyorlar

çileri Bakan Süleyman Soylu, HDPli Saray Belediye Bakan Caziye Dumann görevden uzaklatrlmasyla ilgili, Vann Saray ilçesinde görevden alnacan bildii için, naylon faturalar tertip edilip paralarn terör örgütüne aktarldn daha yeni yakaladk. dedi.

- Hangi belediyenin görevidir çukur kazmak

Bakan Soylu, baz belediye bakanlarnn görevden uzaklatrlmasyla ilgili eletirilere de deinerek, unlar kaydetti: Hepimiz çoluk çocuk sahibiyiz. Bizim oradaki belediye bakanlarn görevden almamzn tek bir sebebi var. Hangi belediyenin görevidir çukur kazmak. Daha yeni yakaladk, yeni. Vann Saray ilçesinde görevden alnacan bildii için, naylon faturalar tertip edilip paralarn terör örgütüne aktarldn daha yeni yakaladk. Kendilerine müzahir evlere çat, kiremit ve çimento malzemesi göndermek suretiyle... Aslnda malzeme falan yok. Dün gidip köyleri tehdit etmiler Aman ha gelirlerse, siz aldk deyin demiler. Yazklar olsun. Hepsini yakaladk. Teröre finansmann nasl olduunu ortaya koymaya çalyorum. 13-14 yandaki çocuklar daa gönderdiler. Hem de nereden gönderdiler, belediyelerin düzenledii festivallerde. Hiçbirinden Diyarbakr anneleri için bir ses duydunuz mu?

Bu yapda Türkiyenin büyüyüp zenginlemesini, demokratiklemesini, ilerlemesini istemeyen bir anlayn hakim olduunu belirten Soylu, Bugün ana muhalefet partisi lideri diyor ki, Kayyum demokrasiye darbedir. Demokrasiye en büyük darbeyi PKK vuruyor. Korkutarak, o belediyelerin imkanlarn teröre finanse ederek. Bir kez daha söylüyorum; hani belediyelerden milletvekilliklerinden çekileceklerdi. 20 Kasmda bir toplant yaptlar. Orada m karar verdiler zannediyorsunuz, hayr. 19unda PKK Kuzey Irakta toplant yapt. çekilip çekilmeme karar orada alnd. Bunlar figüran. Bunlar, orada alnan karar, sanki deerlendiriyormu gibi ortaya koyuyorlar. diye konutu.

- Bu tiyatro artk bitsin

Bu tiyatro artk bitsin diyen Soylu, unlar kaydetti: Ne olur CHP gibi Türkiyenin meru bir partisini buna alet etmesinler. Bu ülkenin bir evlad olarak yalvaryorum, teröre alet etmesinler. Büyüyelim, çocuklarmz güzel okullarda okusun. Arda, Hakkaride, Gaziantepte, Balkesirde Avrupaya dünyaya parmak srtalm. Bunu yapabilme kabiliyetine sahibiz. Ama siyasetin merutiyeti üzerinden eer terörü sarmalar, svazlarsak bize öbür dünyada da bu dünyada da hesabn sorarlar. Bu feryadm bir çileri Bakan olarak deil, bu ülkenin geleceinden emin olan bir evladnzn feryaddr. Bizim derdimiz sadece Dou ve Güneydouyu huzura kavuturmak deil, bir taraftan Orta Douyu bir taraftan da en zor zamanmzda bize yardmc olan Afganistan ve Pakistan gibi ülkelerin huzur içerisinde olmasn salayabilmektir.

Emniyetteki yaplanma

Soylu, gazeteci Tolga ardann yaymlanan Emniyette Menzilci var m? balkl yazs üzerine, yazl açklama yapt. Bakan Soylu, açklamasnda, yaznn tamamen aslsz, iddia ve iftiralar içerdiini belirterek, Gazetecilik, kiisel hrs ve çkarlar uruna, sizi arac klan insanlardan edindiiniz kulaktan duyma bilgilerle yaz yazmak deildir. Emniyet tekilatnda geçmi dönemlerde, FETÖnün oynat ve itibarlarn hafzasna ald kiilerden edindiiniz bilgileri, bugün oluyormu gibi ifade etmek gazetecilik namusuna halel getirmektir. Gerçi mesleki namus anlaynn sizin için hiçbir ey ifade etmedii tekilatmzn koridorlarnda iyi bilinir dedi.

Spat ederseniz istifa ederim

Bakan Soylu, ayn gazetecinin bu ay banda, Emniyette neler oluyor; Menzilciler, Emniyet atamalarnda birbirine mi girdi? bal ile yaymlad yazsnda, son atamalarda Menzil cemaatinin etkin olduunu ve tüm atamalarn onlar tarafndan yapldn iddia ettiini belirterek, unlar kaydetti:

Sizin gibi zihniyetler, memleketimizin inanç, gelenek, sosyolojik gerçeklerini yllarca sömürerek istismar etti. Kurumlarmza da ayn istismar bulatrmaya çalarak, onlar felç etmek istiyor. Ayrca toplumumuzda yüz yllardr var olan sosyolojik gerçeklerle, devlet yapmz farkl sebeplerle kar karya getirmenizde ayr bir fitneciliktir. Devlet yapmz sadece bir koltuk için ifal ettirmekten kaçnmayan iftirac kularnza da söyleyin, Türkiyemizin bugün yüz ak olan emniyet tekilatmzn elde ettii baarlar ve ald güçlü mesafeyi karalamaya çalmak fesatlk, çekememezlik ve fitnedir.

Ana Sayfaya Git