Nazlier'e 9 yıl ceza!

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen soruşturmada görevden alınan HDP'li Kocaköy eski Belediye Başkanı Rojda Nazlier, yargılandığı davada 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberler 15.12.2020 - 00:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda terör soruturmas kapsamnda görevden alnan HDPli Kocaköy Belediye Bakan Rojda Nazlier, silahl terör örgütüne üye olmak suçundan yargland davada 9 yl hapis cezasna çarptrld.

Diyarbakr 11. Ar Ceza Mahkemesinde görülen karar durumasna, Nazlier katlmazken avukatlar hazr bulundu.

Cumhuriyet savcs, esas hakkndaki mütalaasnda Nazlierin silahl terör örgütüne üye olmak suçundan cezalandrlmas yönünde görü bildirdi.

Nazlierin avukatlar ise mütalaay kabul etmediklerini belirterek, müvekkilinin beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, Nazlierin silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 9 yl hapis cezasna çarptrlmasn kararlatrd.

- PKKllar evinde saklad iddia edilmiti

Nazlier hakknda hazrlanan iddianamede, HDPli eski belediye bakannn PKKllar evinde arlad belirtilmiti.

ddianamede teslim olan PKKl terörist Zerdet kod isimli E.Tnin Nazlerin evi bölgede bulunan örgüt üyelerinin buluma evi olarak kullanlyordu. Kendisi örgüte son derece gönülden baldr. Teröristler bu milise çok deer verir. Kendisi bu bölgenin en azl ve tehlikeli milisidir. Bu milis bana göre 10 teröristten daha etkilidir ifadelerine yer verilmiti.

Diyarbakrda terör soruturmas kapsamnda geçen yl 21 Ekimde gözaltna alnan eski Kocaköy Belediye Bakan Rojda Nazlier, 22 Ekimde tutuklanmt.

Silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 7 yl 6 aydan 15 yla hapis cezas istenen Nazlier, 14 Eylülde görülen durumada tahliye edilmiti.

Ana Sayfaya Git