Ne ajanmış be?

Anakara'da 'Siyasal ve askeri casusluk' suçundan tutuklanan DEVA Partisi kurucu üyesi Metin Gürcan’ın, İtalyan ve İspanyol diplomatlarla buluşması ve içinde para olduğu belirtilen zarfı alırken güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri dosyaya girdi.

Haberler 01.12.2021 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DEVA Partisi kurucu üyesi Metin Gürcan, Ankara Cumhuriyet Basavclnn devletin gizli kalmas gereken bilgilerini siyasal veya casusluk amacyla temin etme suçundan yürüttüü soruturma kapsamnda 26 Kasmda stanbuldaki evinde gözaltna alnd. Gürcan, soruturmann yürütüldüü Ankaraya getirilerek, Ankara Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesinde sorguland. Gürcan, ilemlerinin ardndan dün salk kontrolünden geçirilerek Ankara Adliyesine sevk edildi.

TUTUKLANDI

Gürcan, savclk ifadesinde uzun yllar Türk Silahl Kuvvetlerinde çaltn ve 2019 ylndan itibaren talep eden kii ve kurumlara danmanlk hizmeti verdiini ileri sürdü. Danmanlk hizmetlerini Türkiye ve Türkiyeye komu birçok ülkeye ilikin verdiini belirten Gürcan, bu kapsamda verdii bilgilerin herkesin eriimine açk olduunu, casusluk faaliyeti yürütmediini ve gizli belgelerin paylamn yapmadn savundu. Gürcan, Ankarada diplomatlarla düzenli olarak görütüünü, kendilerine analizler sunduunu ve karlnda para aldn söyledi. Savclk sorgusunun ardndan, tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliine sevk edilen Gürcan, gizli kalmas gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadyla temin etmek suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

FOTORAFLAR DOSYADA

Gürcann casusluk faaliyetlerine ilikin olduu öne sürülen güvenlik kamera kaytlarndan elde edilen fotoraflar soruturma dosyasna girdi. Fotoraflarda Gürcan, Ankarada bir kafede bulutuu yabanc diplomatla ayn masada görülüyor. Gürcan, bir sonraki karede diplomattan içinde para olduu belirtilen zarf alyor ve kafenin bulunduu AVMden ayrlyor. Gürcann, ayn diplomatla baka bir zaman kapal bir otoparkta görütüü ana ilikin fotoraf da dosyada yer ald.

Ana Sayfaya Git