Ne mehdidir, Ne mesihdir, Ne de muhteremdir

Askir, Polis ve Sivil görevlilere ilişkin hazırlanan idianamede Gülen"i tanımlayan Savcı, "Gerçekte o ne mehdi, ne mesih ne de muhteremdir. Keramet gibi gösterdiği, örgütün ona gizlice dinleyip sağladığı bilgilerden ibarettir" dedi.

Haberler 10.01.2017 - 08:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhuriyet Basavclnca FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik düzenlenen soruturmalarn sonucunda bugüne kadar 120 dava açld. Polis, asker ve sivil kamu görevlileri hakknda hazrlanan 120 iddianamede kullanlan deerlendirme metninde, Fethullah Güleni tanmlayan savc, Gerçekte o ne mehdi, ne mesih ne de muhteremdir. Kendisini iyi gizleyen bir terör örgütlenmesinin kurucusu ve yöneticisidir. Keramet gibi gösterdii, örgütün ona gizlice dinleyip salad bilgilerden ibarettir dedi.

ddianamelerde, FETÖ/PDYnin terminolojisi, örgütün yaps ve ileyii, hiyerarisi, kamu personeli ile örencilerin örgüte kazandrlmas yöntemleri, örgütün mali yaplanmas, gelir kaynaklar ve kripto haberleme programlarna ilikin bilgiler bulunuyor. Sanklar hakkndaki en önemli delil olarak örgütün ifreli haberleme program ByLockun yer ald iddianamelerde, haklarnda dava açlan 120 sank hakknda silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 7,5 yldan 15 yla kadar hapis cezas isteniyor. üphelilerin yarglanmasna ilerleyen günlerde balanacak.

DYARBAKIR Cumhuriyet Basavclnca FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik düzenlenen soruturmalarn sonucunda bugüne kadar 120 dava açld. Polis, asker ve sivil kamu görevlileri hakknda hazrlanan 120 iddianamede kullanlan deerlendirme metninde, Fethullah Güleni tanmlayan savc, Gerçekte o ne mehdi, ne mesih ne de muhteremdir. Kendisini iyi gizleyen bir terör örgütlenmesinin kurucusu ve yöneticisidir. Keramet gibi gösterdii, örgütün ona gizlice dinleyip salad bilgilerden ibarettir dedi.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca 15 Temmuz darbe teebbüsünden sonra FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik balatlan soruturmalarn 120si tamamland. Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Gürenin koordinasyonu ile 4 Basavc vekili ve 10 savcnn yürüttüü soruturmalarda çarpc bilgiler ortaya çkt. Diyarbakr savclarnn hazrlad deerlendirme metni, aralarnda asker, polis ve sivil kamu görevlilerinin de bulunduu üpheliler hakknda hazrlanan 120 iddianamenin temelini oluturdu. ddianameler Ar Ceza Mahkemelerince kabul edilerek yarglamalarna da baland.

GÜLEN VE ÖRGÜTÜ DN BR HZMETN YAPILMASINDAN UZAKTIR

ddianamede daha önce kendilerine Cemaat diyen Fethullah Gülen Örgütünün yakn dönemde Camia, Hizmet hareketi gibi mulak ve kendilerini sempatik göstermeye çalan ibareler kullandklar kaydedildi. Bu ifadelerin karanlk bir amacn, karanlk ilikilerinin, mulak ifadesi olduunu belirten savc, örgütlenmenin gerçekte isimsiz bir örgütlenme olduunu ifade etti. Hizmet hareketinin mulak bir ifade olduu ve ne hizmeti yaptn açklamad belirtilen iddianamelerde, Fethullah Gülen ve örgütü dini bir hizmetin yaplmasndan oldukça uzaktr denildi.

FETÖ, DEVLET ELE GEçRLMES GEREKEN DÜMAN KALES GB GÖRÜYOR

Örgütün, devleti ve kamu idarelerini ele geçirilmesi gereken düman kalesi gibi gördüü belirtilen iddianamelerde, Fethullahç terör örgütünün sis bulutu arkasnda gizli olduu ifade edilerek öyle denildi:

Bütün örgüt yöneticileri ve üyeleri, her konuda mütemadiyen tedbir uygular. Örgütün üye says, amac, ekonomik kaynaklar milletten ve devletten gizlidir. Örgütün bütün ilemleri gizli yürütülür. Örgüt lideri, genel olarak emirleri gizli verir. Örgütün nihai maksad gizlidir. Bu tekilat gizli yaamak her zaman korkmak, doruyu söylememek, gerçei inkar etmek üzerine kuruludur. Silah kullanma yetkisine sahip örgüt mensuplar, bu yetkilerini örgütteki hiyerarik üstünden gelen emir dorultusunda seferber etmeye hazr olacak ekilde ideolojik eitimden geçiriliyor. FETÖ, 1971 ylndan itibaren soruturmalara konu olmu. Davalarn üstünkörü yürütülmesinden dolay ciddi neticeler alnamam. Örgüt, haklarnda yürütülen soruturmalar akamete uratmak için youn gayret sarf etmi. Emniyet ve yarg mensuplar haksz basklara maruz kaldn, iletiimleri illegal bir biçimde kayda alnm.

SAVCI: GÜLENN NE KERAMET NE OLAANÜSTÜ BR KUDRET VAR

FETÖ/PDY terör örgütü liderinin kendini dini hükümleri deitirebilir otorite olarak gördüünu vurgulayan savclar, Fethullah Gülenin gerçekte ne mehdi, ne mesih ne de muhterem olduunu belirtti. Gülenin kendisini iyi gizleyen bir terör örgütlenmesinin kurucusu ve yöneticisi olduunu belirten savclar, yi bir eitim alamam sradan bir vaizden ibaret, hiçbir insanüstü özellii ve nitelii bulunmayan, et ve kemikten, ölümlü, sradan bir insandr. Örgüt üyelerinin inançlarnn tersine ne kerameti, ne olaanüstü bir kudreti vardr. Bütün bildii ve keramet gibi gösterdii, örgütün ona gizlice dinleyip salad bilgilerden ibarettir. Dini çarptarak aktard bilgiler mantksz ve günümüzün sorunlarn çözmekten uzaktr. Örgütü dnda hiçbir anlam ifade etmemektedir dedi.

TSK VE 28 UBATI SAVUNANLAR ÖRGÜT FAALYETLERNN ARTMASINA YOL AçTI

Refah Partisinin kapatlmas ve imam hatip liselerinin eitiminin zayflatlmasnin, en çok Gülen örgütünün iine yaradn kaydeden savc, örgütün 28 ubat süreci olarak bilinen askeri müdahaleyi büyümek ve devlete hakim olmak için kullandn belirtti. TSKnn ve 28 ubat savunanlarn, hukuk sistemi içinde faaliyet yürüten bir siyasi partiyi kapatarak, örgütün gizli yürüttüü faaliyetlerinin daha fazla arttrmasna yol açtn belirten savc, post modern darbeden sonra, muhafazakar kesimlerin çocuklarn örgüt okullarna göndermeye mecbur brakldn kaydetti.

DERSHANELER ÖRGÜTÜN STHBARAT MERKEZ

Dershanelerin örgütün istihbari bilgi toplama merkezi konumunda olduu belirtilen iddianamede, dershaneye gelen bütün örencilerin ve ailelerinin günlük hareketleri ve örgüte baklar, davranlar gibi bilgilerin toplanp, ileride kullanlmak üzere arivlendiini vurgulad. Dershanelerin bir istihbarat merkezi gibi kullanld kaydedilen iddianemede, Dershaneler, örgütün çald snav sorularn önceden çözdürerek devlete szmak için kulland üslerdir. Bu merkezlerin örgüte faydas saymakla bitmez. Örencinin bütün ailevi, geçmii, özellikleri, her eyi filenir. Örgüt tarafndan bütün örenciler tek tek filemeden geçirilir denildi.

DEVRME SSTEMN MODERNZE ETTLER

Örgütün tarihte uygulanan devirme sistemini, kendine göre uyarlayp, modernize ederek Türkiyedeki sosyal ve ekonomik vasatn yardmyla hayata geçirdiini belirten savc, Yeterli ilgi ve eitim görmeyen, beslenemeyen dar gelirli ailelerin zeki çocuklar devirmelik için en verimli kaynaklardan biri olmu, aileler ve sosyal çevrelerinden göremedii ilgi ve sevgiyi, zaten çok tandk gelen dini referanslarla ve türlü çekici imknlarla kendisine sunan abilerden ya da ablalardan görerek, örgüte kazandrlmlardr. Ik evinin abisi, evde kalan örencinin giymi olduu kyafetten, arkada çevresine, okul kantinlerinden bayanlarla diyalog kurmasndan dinledii müzie kadar müdahale edebilmektedir dedi.

FETULLAH GÜLEN ÖRGÜTTE BR NEV RAB KONUMUNDA

Örgüt içinde herkesin bir dierinin dedektifi gibi çalt kaydedilen iddianamede, Örgütte her i talimatla yaplr. Evlilik bile talimatla ve talimattaki kiiyle yaplmaldr. Onlara göre Gülen yanl yapmaz bir nevi Rab konumundadr, muhteremdir. Örgüt hiyerarisine dahil herkes kendisini devletin kamu görevlisi olarak deil, örgütün fedaisi olarak kabul etmektedir. Örgüte aidiyet devlete aidiyetten önce gelmektedir. Üsten gelen her emir neticede Fethullah Gülene ve ondan da tanrya izafe edildiinden her örgüt mensubu devletin koyduu kuraldan çok örgütün verdii emre uymaktadr. radesi, düünme yetenei, akl ve cesareti elinden alnan asker, polis, hkim-savc gibi bir meslei icra eden kii, kullanlan bir örgütün kör militan haline getirilir. Gülen, akln gasp ettii mensuplarn dua ve rüya ile motive etmektedir. Rüya, örgütün üzerinde rahatlkla oynad ve bel balad temel mittir. Gülen bata olmak üzere örgüt mensuplar, rüya ile kutsiyet ve meruluk salamaya çalmaktadr denildi.

FETÖNÜN BLNMEYEN BYLOCKU

FETÖ/PDY terör ögrütü mensuplarnn kulland Bylock programndan hariç, Skype programnn logosuna sahip, ancak örgüt mensuplarnn ID numarasyla mesajlamasn salayan ifreli bir uygulamann tespit edildiini belirten savc, Skype_22_al.bts.eagle.apk isimli kurulum dosyasnn bulunduu bu uygulama üzerinden birçok mesajlama tespit edildiini kaydetti. Mesajlarda terör örgütüne ait k evlerine, Hicran, Korucuk, Gümü, Zaman, Sögüt, çar, Onur kodlar verildiini belirten savc, örgüt mensuplarnn tamamna yaknnn birden fazla kod ismiyle bu uygulamaya kaytl olduunu vurgulad. ddianamede program ile ilgili u ifadeler yer ald, Bu mesajlarda örgüt mensuplarna ne ekilde ifade vermeleri gerektii konusunda ayrntl talimatlar verildii (çok sktnda inkar et-hiçbir zaman kabullenme-FETÖ örgütünü kötülemekten çekinme-Eagle, Bylock indirdin mi derlerse kabul etme- telden konuma- etkin pimanlk derlerse öyle bir ey yok.) ve söz konusu telefonlarn ifrelendii, adli biliim uygulamalar çerçevesinde kopya alma denemesine ramen adli kopya alma ileminin gerçekletirilemedii tespit edilmitir dedi.

FUHU, KUMAR VE TEFECLKTEN HMMET

Örgütün himmet toplamak için kaynan legal-illegal olmasna bakmadn belirten savc, fuhu, kumar, tefecilik yoluyla elde edilen paraya usulsüz dinlemelerle vakf olunup, derhal soruturma balatld, eer fail himmet veriyorsa dinlemeler suç ilenmemi gibi kapatldn kaydetti. Failin himmet vermeye yanamamas durumunda ise derhal organize bir ekilde varlnn silindiini kaydeden savc, Örgütün hiçbir ahlak ilkeye dikkat etmeden toplad himmet paras, hayr amacyla deil kayna kirli bir kapital haline gelmitir dedi.

Ana Sayfaya Git