Nefes Kredisi'nde üçüncü faz

Reel sektör temsilcilerini son dönemdeki kur artışı ve diğer gelişmelerden korumak amacıyla Nefes Kredisi'nde üçüncü faza geçilmesi için çalışma başlatıldı

Haberler 19.08.2018 - 11:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ticaret Bakanl, son dönemdeki kur art ve dier gelimelerden reel sektör temsilcilerini korumak amacyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birlii (TOBB) ile Nefes Kredisinde üçüncü faza geçilmesi için çalma balatldn bildirdi.

Bakanlktan yaplan açklamada, ilk olarak 2016da uygulamaya konulan Nefes Kredisi ile piyasaya 5 milyar, 2018in banda 7,5 milyar lira düük faizli kredi imkan sunulduu hatrlatld.

Ticaret Bakanlnn son dönemdeki kur art ve dier gelimelerden reel sektör temsilcilerini korumak amacyla TOBB, oda ve borsalar ile Nefes Kredisinde üçüncü faza geçilmesi için çalma balattnn ifade edildii açklamada, unlar kaydedildi:

ÜçÜNCÜ FAZ GELYOR

Açklanan mali politika ve tedbirlere paralel olarak Nefes Kredisinde üçüncü faz ksa süre içerisinde balatlacaktr. TOBB, oda ve borsalarca yaplacak kaynak aktarmyla kamu ve özel bankalarla güç birliinde KOBlere düük faizli kredi salanacaktr. Yeni dönemde Nefes Kredisinde yer alacak bankalarla müzakereler balatlm olup, projede yer alacak bankalar ve kredi artlar bu müzakereler sonucunda belli olacaktr. Bakanlmz elindeki tüm araçlar hzl, etkili ve verimli bir ekilde kullanarak ülke ekonomisine ve reel sektöre destek olmaya devam edecektir.

Ana Sayfaya Git