Nevroz kutlamaları

Diyarbakır’ın Sur, Bağlar, Dicle ve Silvan ilçelerine bağlı onlarca mahallede Nevroz etkinlikleri organize edildi.

Haberler 16.03.2022 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakr Milletvekili mam Taçer ve partisinin Diyarbakr l Örgütü, Sur lçe örgütü üyeleri Nevroz çalmalar kapsamnda Sur ilçesinde bulunan Qedya Mezin ve Simaki mahallerinde halkla bulutu. lk olarak Qedya Mezin mahallesine giden heyet, burada Taçerin yapt açklamann ardndan halaylar eliinde Nevrozu kutlad.

NEWROZDA SESMZ YÜKSELTELM

Heyet ardndan Simaki Mahallesine geçti. Burada açklama yapan Taçer, iktidarnn basklarnn sürdüünü öne sürerek, Kürtler yüz yllardr Nevroz kutluyor. Her kutlamalarnda da kölelii kabul etmeyeceklerini ifade ediyorlar. dedi.

2013 NEWROZU HATIRLATMASI

2013 Nevrozunu hatrlatan Taçer, o gün Kürt sorununun siyasi ve barl yoluyla çözülmesinin istendiini belirterek, Kürtçe için, Kürtlerin özgürlüü için bu Nevrozun 2013 Nevrozundan daha kalabalk geçmesi gerekiyor çarsn yapt.

SLVAN

Silvan ilçesinin 16 mahallesinde Nevroz kutlamalar yapld. HDP Silvan lçe Örgütü üye ve yöneticilerinin katld kutlamalarda ate yaklarak, halay çekildi.

DCLE

HDP Dicle ilçe örgütü, ilçe merkezine bal Tirkan Bölgesinde yer alan exselemento (Dede) mahallesinde 21 Martta Nevroz Parknda yaplacak olan kutlamaya dair bildiri datt. Ardndan mahalle meydannda toplananlar, atei yakt.

BALAR

Buarada HDP Diyarbakr l Ebakan Gülistan Atasoy, HDP ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Balar ilçe örgütü, HDP Diyarbakr Milletvekili Remziye Tosunun da katlm ile Emek, Sakarya Caddeleri, Salk Oca civar ve eski semt pazarnda esnaflar ve mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Nevroza katlm çarsnda bulunuldu.

Ana Sayfaya Git