'Nevruz başlangıç olacak'

DDP Şanlıurfa Milletvekili ve Partis Sözcüsü Osman Baydemir, nevruzun bu coğrafyada yaşayan bütün halkların ortak değeri olduğunu belirterek, "Baharın gelişinin müjdesi ve yeni bir başlangıcın fırsatıdır. 2017 yılı Nevruz'unun yeni başlangıçlara kapı aralaması temennisinde bulunuyorum" dedi.

Haberler 10.03.2017 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP, DBP, DTK ve HDK birleenleri tarafndan 17-21 Mart tarihleri arasnda kutlanacak olan nevruz etkinlikleri için Diyarbakrda ortak basn toplants düzenledi. Toplantda konuan HDP anlurfa Milletvekili Osman Baydemir, nevruzun Kürtlerin ulusal bayram olduunu ifade ederek, Siyasi görüü ne olursa olsun hangi partiye oy vermi olursa olsun, hangi inançtan olursa olsun, nevruz Kürt halknn ortak deeridir. Nevruz ayn zamanda bu corafyada yaayan bütün halklarn ortak deeridir. Baharn geliinin müjdesi ve yeni bir balangcn frsatdr. 2017 yl Nevruzunun yeni balangçlara kap aralamas temennisinde bulunuyorumdedi.

NEVRUZ KUTLAMALARI

Bu yl 33 merkezde nevruz kutlamas için bavuruda bulunduklarn anlatan Baydemir, ilk kutlamann 17 Mart günü Nusaybin lçesinde, son kutlamalarn ise, 21 Mart günü Diyarbakr ve Vanda gerçekletireceini söyledi. Cumhuriyet tarihi boyunca Nevruzlar yasaklandn iddia eden Baydemir, Bir halkn deeri olan nevruzlar yasakland. Ama gelin görün ki 2013 nevruzu, Cumhuriyet tarihinin en büyük siyasi gelimesi olan müzakere sürecinin balamasna ev sahiplii yapt dedi.

Baydemir, bu ylki nevruz kutlamalarnn yasaklanmamas gerektii dile getirerek, Hükümete burada çarda bulunuyoruz, Nevruz bütün yurttalarmzndr. Özlemini duyduu özgürlük, adalet, bar duygularnn ayn zamanda haykrlaca gündür. Nevruz ayn zamanda yeni bir balangcn, yeni bir hayr kapsnn açlmasna frsat olaca gündür. Müracaatlarmzn olduu her yerde, nevruz kutlamalar bar içerisinde, bir tek insann burnu bile kanamayaca bir zeminde, hiç bir nevruz etkinlii ya da etkinlik talebi yasaklanmasn. Nevruz atei söndürülmeye kalkmasn. Nevruz ateine su dökülmesin, çünkü nevruz atei emin olun karanlklara k tutuyor. Ama bir yangn var ki, hep birlikte o atei söndürmemiz lazm. O ate de annelerin yüreindeki evlat acs yangndr. Söndüreceksek, gelin bu atei söndürelim diye konutu.

Ana Sayfaya Git