Nevruz'a Katıldı İstifası

HALKLARIN Demokrasi Partisi (HDP) tarafından Diyarbakır'da düzenlenen nevruz etkinliğine katıldığı için partisinin eleştirilerine konu olan HAK-PAR Diyarbakır İl Başkanı Nevzat Karakeçi, partisinden istifa etti.

Haberler 01.04.2018 - 11:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

21 Martta Diyarbakrda HDP tarafndan düzenlenen nevruz etkinliine katld gerekçesiyle partisinden ihraç edilmek istenen Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Diyarbakr l Bakan Nevzat Karakeçi, il bakan seçildikten 25 gün sonra partisinin tutumuna tepki göstererek, il bakanlndan istifa etti.

PARTDEN STFA ETT

HDPnin daveti üzerine katld nevruz etkinliklerinde bir de konuma yaptn hatrlatan Karakeçi, Kürtlerin ulusal bayram olan nevruzda bir araya gelemeyeceksek ne zaman bir araya geleceiz? Kimin azn açarsanz Kürtlerin birliinden bahsediyor. Kürt partilerinin ve Kürt siyasetçilerinin birlie ihtiyac var. Bu da ancak birbirimizin fikrine, rengine tahammül göstererek salanabilir. Toplam 25 gün il bakanl kürsüsünde kalabildim.

NEVRUZA KATILDIM

l yönetimi olarak bizi davet etmilerdi. Biz de nevruz etkinliine katldm ve bir de konuma yaptm. Ancak nevruza katlmam ve burada konumam parti taban ve yönetimde ciddi rahatszla neden oldu. Genel merkezden sa duyulu bir açklama bekledim ama yaplmad. Zaten tüzükte izin alnmas konusunda bir ibare yok. Yönetimin sessizlii canm çok ciddi actt. Partide kalma koullar kalmadna karar vererek, ben de istifa ettim. Dolayl olarak zaten istifa etmem istendi. Ben de bunu yaptm dedi.

HAK-PARdan istifa eden Karakeçi, HAK-PARda uzun yllar aktif olarak görev yapt. Kürtçe yaymlanan birçok dergide editörlük yapan Karakeçi, 2011 genel seçimlerinde de HAK-PAR stanbul 3üncü bölgeden 29uncu sra milletvekili aday olmutu.

Ana Sayfaya Git