Nevruzda oğlum dağa götürüldü!

Salih Aylu, "Nevruzdan sonra oğlumun dağa gittiğini, çocuğumun dağda olduğunu söylüyor. Oğlumun terörist olmasını istemiyorum." dedi.

Haberler 11.09.2019 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklar daa kaçrlan Diyarbakr annelerinin, HDP il binas önünde balatt oturma eylemine katlan baba Salih Aylu, Nevruzdan sonra olumun daa gittiini, çocuumun dada olduunu söylüyor. Bu kiinin sürekli HDP kongrelerine katldn gördüm. Olumun terörist olmasn istemiyorum. dedi.

Hacire Akar, 21 Austosta kaybolan olu Mehmetin (21) HDPliler tarafndan daa kaçrld iddia edip bir gün sonra parti il binas önünde oturma eylemi balatt. Oturma eyleminin üçüncü gününde ortaya çkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandrld. Oluna kavuup eylemine son veren Hacire Akar, çocuklar kayp annelere çarda bulundu. Akarn çarsyla harekete geçen çocuklar kayp olan aileler, 3 Eylül Sal gününden itibaren HDP önünde oturma eylemine balad. Oturma eyleminin 8inci gününde Diyarbakrda oturan Salih Aylu da 22 Martta kaybolan olu Mehmet (20) için nöbete balad. Ailelerin arasna, Ordudan gelen Latife Ödümlü de katld. Siirtli olan ancak Orduda yaayan Ödümlü, Dicle Üniversitesi Kimya Bölümü 3üncü snf örencisi olu Özgürün, 10 ay önce, terör örgütü PKK tarafndan Irakn kuzeyine kaçrld iddiasyla eyleme katlan 20nci aile oldu

NEVRUZDAN SONRA KAYBOLDU

Salih Aylu, olunun nevruz kutlamalarna gittikten sonra HDP kongresine katlan M.I. tarafndan daa kaçrldn iddia etti. Aylu, unlar söyledi: En son olumla Nevruza giden kii, çocuumun dada olduunu söyledi. Ayn ekilde kendisi göndermi. Kod ismine kadar bana söyledi. Orada kalmasn istemiyorum. Nevruz günü önce olumu aryor, cevap vermeyince küçük olumu aryor. Telefonu alan olum tehdit ediliyor. Olumla çkp Nevruza gidiyor. Ayn 22sinden sonra da oluma ulaamadm. Ayn 23ün de o numaray aradm. Bana çocuumun dada olduunu söyledi. Sonra Diyarbakrda onunla bulutum ben. Bana kendisini polise niye ikayet ettiimi sordu. Ben Türkiye Cumhuriyetinden korkmuyorum, niye beni ikayet ediyorsun? dedi. Ben de onu konuturmak için Ben davamdam vazgeçerim, yeter ki çözüm bul bana dedim. O da polise ikayet ettiim için çözüm bulmayacan söyledi. çocuum Metinadadr. Bu adam HDPnin kongrelerine katlm. HDPye de bavurdum. Bana buraya bouna geldiimi, siyasi parti olduklarn söylediler. Sonuç ne olursa olsun, ben olumu istiyorum, terörist olmasn istemiyorum. Bugün iten izin alp oturma eylemine geldim.

ALELERE DESTEK ZYARETLER VAR

Buarada annelerinin balatt oturma eylemine destek ziyaretleri sürüyor. Ailelere destek için Trabzondan gelen Abdullah Özer, eylemi sürdüren anne ve babalarla görütü. Desteklerini belirten Özer, eyleme katlan baba Rauf Biçer ile beraberinde getirdii Türk bayran açt.

Eyleme katlan baba evket Altnta, Türk bayran öptü. Özer, daha sonra bayra aileler adna Rauf Biçere hediye etti Aileler bu srada, alklarla Susma, sustukça sra sana gelecek slogan att. Baba Biçer de Bu bayrak inallah hiçbir zaman inmeyecek. çanakkale Savanda baardk, her zaman baaracaz. dedi.

EHT ANNES OLARAK BURADAYIM

PKKnn Diyarbakrda 3 Ocak 2008de düzenledii saldrda olu Ereni kaybeden AK Parti Diyarbakr Milletvekili Oya Eronat da anneleri ziyaretinde, sohbet ederek sorunlarn dinledi. Eronat, Bir ehit annesi olarak annelerimizin yanna uramak istedim. Evlat acs yaam bir anne olarak, evladn kaybetmi, kaptrm bu annelerin aclarn yakinen bildiim için onlarla selamlamaya geldim. ifadelerini kulland. Anneler de PKKya tepki göstererek, çocuklarn kurtarncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini vurgulad.

15 TEMMUZ GAZSNDEN ZYARET

Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuzdaki darbe giriimine kar, Atatürk Havalimannda bir tankn önüne yatan 15 Temmuz gazisi Metin Doan da ailelere destek ziyaretinde bulundu.

Annelerin aclarn paylamaya geldiini dile getiren Doan, unlar kaydetti: Bu annelerin yavrularn ellerinden alanlar ayn zamanda yaama içgüdülerini de aldlar. Bu direkt cinayet demektir. çocuklar alnd için yaayan ölüler. Bizler doarken anne babamz, rkmz, cinsiyetimizi, ten rengimizi seçemiyoruz. Bizi ortak klan hepimizin Müslüman olmas, tüm Müslümanlar kardetir. Ben Türk evladym, Türk genciyim ama Kürt annelerin aclarn paylamak için buraya geldim. Selahaddin Eyyubinin çocuklar Haçl ordusuna asla asker olamaz. 15 Temmuzda o tankn altna neden yattysam, bugün de ayn neden için buradaym. O gün insanlar ölmesin diye yatmtm. Bir insan öldürmek tüm insanl öldürmek demektir. Birbirimize kar kazanacak zaferimiz yok ama birlikte kazanacamz bir sürü zaferimiz var.

ANNELERN çILII KUTSALDIR

Malatyada faaliyet yürüten Himayeye Muhtaç Yallar çocuklar ve Kadnlar Sosyal Yardm ve Dayanma Dernei (HMYAçDER) Bakan Aye Ece Budan ve dernek üyeleri de aileleri ziyaret etti.

Dernek bakan Budan, annelerin çln duyduklarn, onlarn hakl ve kutsal çlna ses olmaya, moral destei vermeye geldiklerini ifade etti. Uluslararas tüm mecralara, Avrupa nsan Haklar Sözlemesi, nsan Haklar Evrensel Beyannamesi ve Birlemi Milletler çocuk Sözlemesini hatrlattklarn aktaran Budan, öyle konutu: Demokrasi kavramn her daim kullanan tüm mahfilleri, demokrasi ve hukuk kapsamnda sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Anne çl dinlenmelidir. Bu çlklar kutsaldr, hakl talepler olarak tarihteki yerini almtr. Maeri vicdan harekete geçmelidir.

HASTA ANNELERN çOCUKLARINI SEçYORLAR

ehit lhan Varankn ei Saadet Varank ise, ehit ei olarak en azndan bir mezar var. Ziyaret edebiliyoruz. En azndan gidebileceimiz bir yer var ama annelerle görüüyorum çocuklarndan hiç haber alamamlar. Bakyorum kanser hastas tam iyiletim derken bu üzüntüyle daha çok kahroluyorlar. Herhalde böyle hasta anneleri seçiyorlar ki; arkasnda bunlar soruturacak kimse kalmayacak çocuklar seçiyorlar diye konutu.

GAZ VE EHT YAKINLARINDAN ALELERE DESTEK ZYARET

Diyarbakrda, HDP l Bakanl önündeki oturma eyleminin 8inci gününde ailelere destek ziyaretleri devam ediyor. Türkiye Gaziler ve ehit Aileler Vakf, ehit yakn ve gazilerden oluan 60 kiilik bir grupla eylemdeki aileleri ziyaret etti. Gazi ve ehit yaknlar, ailelere beyaz al takt.

TÜM TÜRKYE SZN ACINIZI PAYLAIYOR

Türkiye Gaziler ve ehit Aileler Vakf Genel Bakan Lokman Aylar, kentte balayan bu eylemin dier illerde yaayan oullar, evlatlar zorla daa kaçrlan ailelere örnek olmasn istediklerini söyledi. Herkesin bu ailelerin yapt eyleme destek olmas gerektiini ifade eden Aylar, Bizim canmzsnz. Kürdü, Türkü aynyz, biz komu deiliz kardeiz artk, etle trnak gibiyiz, ayrlamayz, hep beraberiz, biriz. nallah bu topraklar, bu vatan terörden, PKKdan temizleyeceiz, bunlara destek verenleri hep beraber lanetleyeceiz. Bakn evlatlarnz zorla daa götürdüler, evladnz yllardr göremiyorsunuz. Bunun acs büyük bir acdr, mezar olsa gider dua edersiniz, teselli olursunuz ama göremeyince, olmaynca, daa çkarlnca tabii ki göremiyorsunuz. Zenginlerin evlatlar lüks otellerde, okullarda kolejlerde okuyor ama fakirin fukarann yani sizlerin çocuklarn dalara kaçryorlar, maaralarda yaamaya mahkum ediyorlar, bu adalet deil, bu temsil noktas deil, hiçbir ekilde bunu biz kabul etmiyoruz. Diyarbakrda balayan bu güzel uygulamann tüm illerdeki oullar, evlatlar zorla daa kaçrlan ailelere örnek olmasn istiyoruz. Herkesin bakaldrmasn istiyoruz. Tüm Türkiye sizin acnz paylayor çünkü terörden hepimiz çektik, hep beraber çektik bu eziyeti, bu sknty hep beraber yaadk dedi.

AK PARTL DEMRBADAN ZYARET

AK Parti Elaz Milletvekili Zülfü Demirba, Diyarbakrda çocuklarnn bulunmas için HDP il binas önünde oturma eylemi yapan aileleri ziyaret etti. Idrda kaynpederi Abdullah Apakarn, PKKl teröristlerce kaçrlp, katledildiini hatrlatan Demirba, ailelerin eylemlerine destek verdiini söyledi. Demirba, unlar ifade etti:

Bu ailelerin onurlu durularna destek vermek için buraya geldim. Cierleri dal annelerimizin evlatlarna kavuabilmek umuduyla balatm olduklar bu onurlu direni dolasyla buraya geldim. Ben de yllar önce PKK tarafndan kaçrlarak ehit edilen, Idrda Botan airetine mensup kanaat önderi, kaynpederim Abdullah Apakarn damadym. Bu acy yüreinde hisseden bölge milletvekili olarak baclarmza, annelerimize destek vermek, yanlarnda olabilmek için buraya geldim. Kendilerine Allah sabrlar versin. nallah bu durular, bu direnileri mutlu bir sonla neticelenir diliyorum. Gerek PKK, gerekse siyasi uzants HDP üst yöneticilerinin, hatta milletvekillerinin hiç birinin çocuu daa çkmazken, daa çkarlmazken, hatta ve hatta kolejlerde okurken, Avrupada, ngilterede, Amerikada tahsil görürken, lüks hayatlar yaarken, ekmeinin derdinde olan bu ailelerin çocuklarnn daa çkarlmasna dur demek için, içinde zerre kadar insan sevgisi tayan herkesi Kürt çocuklar üzerinde bölge gençleri üzerinde oynanan bu haince oyuna dur demek için, daa çkarlan çocuklarn da dönmesine vesile olmak için, bu direnie destek olmaya çaryorum, duyarl olmaya davet ediyorum.

Ana Sayfaya Git