New York'taki Yeni Türk Evi Dualarla Hizmete Açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 76. Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak üzere bulunduğu ABD'de, Yeni Türkevi Binası açılış törenine katıldı.

Haberler 21.09.2021 - 20:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sinan Burhan Millet Haber Ajans - New York

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Birlemi Milletler 76. Genel Kurulu genel görümelerine katlmak üzere bulunduu ABDde, Yeni Türkevi Binas açl törenine katld.

Cumhurbakan Erdoan törende yapt konumada u ifadeleri kulland:

Türkiye; bu eserle birikimini, büyüklüünü yanstt. New Yorkta muhteem bir eseri tamamladk. Buras BM nezdindeki daimi temsilciliimize ev sahibi yapacak. BM binasnn tam karsnda böyle önemli bir eseri hayata geçirmemiz ayr bir önem tayor.

Küresel sorunlarn çözülmesi için youn çaba sarf ediyoruz. Dünya 5ten büyüktür diyerek daha adil ve kapsayc bir küresel düzeni savunuyoruz. Uluslararas alanda etkin rol üstlenerek daha adil bir sistem taahhüdünün hayata geçirilmesi için çaba harcyoruz. Türkevi binamz, adalete ve bara olan inancmzn da bir sembolüdür.

Türkevi Binamzn Kaplar Herkese Açktr

Cumhuriyetimizin 100. kurulu yl dönümü olan 2023e giden süreçte Türkevi binamz, uluslararas toplumdaki yerimizin de bir yansmas olacaktr. Türkevi binamzn kaplar herkese açktr.

New York Türkevi açl duasn Diyanet leri Bakan Ali Erba yapt.

Ana Sayfaya Git