Newroz kuşanması

Newrozu’nun kutlanacağı Newroz Parkı’ndaki hazırlıklar son aşamaya geldi. Billboardlarla süslenen kentte anons araçları da dolaşarak, halk Newroz’a davet ediliyor.

Haberler 20.03.2017 - 09:25 Son Güncelleme : 20.03.2017 - 09:28

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halklarn Demokratik Partisi (HDP) öncülüünde bu yl Mutlaka Kazanacaz iaryla 33 ayr merkezde kutlanan 2017 Newrozunun finali 21 Martta Diyarbakrda yaplacak. Newrozun düzenlenecei Newroz Parkta hazrlklar tamamlanma aamasna gelirken, çevre düzenleme ve yol çalmalarnn yapld alan, dün itibari ile sar, krmz, yeil flamalar ile süslenmeye baland.

YOUN ÖNLEMLER

Newroz alanna giri için 5 ayr kap açlrken, alan çepeçevre saracak ekilde güvenlik bariyerleri kuruldu. Kutlamaya katlmas beklenenler ise, güvenlii salayacak 2 bin görevlinin kontrollerinden geçerek alana girebilecek.

SATICILAR ALINMAYACAK

Alana yüzlerce seyyar tuvalet kurulurken, yine kalabalk nedeniyle yaanan ebeke kesintisinin önüne geçebilmek için baz istasyonlar kuruldu. Öte yandan güvenlik önlemleri kapsamnda alan içerisine seyyar satclarn braklmayaca kararnn alnd örenildi.

SES SSTEM KURULACAK

Dün sabahn erken saatlerinden itibaren alana gelen görevlilerce platform hazrl yaplrken, platforma aslacak pankartlarn ise yaplacak görümelerin ardndan belirlenecei belirtildi. Gelenlerin platformdaki konumalar duyabilmesi için ses sistemi kuruldu. Alanda bu hazrlklar sürerken, kentte Newroza katlm için çarlar da sürüyor. Kentteki billboardlara Newroz afileri aslrken, anons araçlar da Newroz parçalar eliinde sokak sokak dolaarak, etkinlie katlm duyurusu yaplyor.

Ana Sayfaya Git