NİHAYET! SUR'DAKİ EVİNE KAVUŞUYOR!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu evleri yıkılan aileler için yaptırılan konutlardan ilk etabı için kura çekimi gerçekleştirildi.

Haberler 16.11.2017 - 09:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sur ilçesinde terör maduru 3 bin aile için Toplu Konut daresi Bakanl (TOK) tarafndan yaplan 5 bin 637 konuttan 238inin hak sahibi, nihayet dedirten bir zamanla, kurayla belirlendi.

Surun Cevatpaa, Fatihpaa, Dabanolu, Hasrl, Cemal Ylmaz ve Sava mahallelerinde, terör nedeniyle madur olan 3 bin aile için TOK tarafndan Kayapnar lçesinin çölgüzeli ve Üçkuyu bölgelerinde yaplan konutlarn inaat sürüyor. Üçkuyular mevkiinde tamamlanan 238 konutun hak sahibinin belirlenmesi için dün nihayet, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Kongre Merkezinde çevre ve ehircilik Bakanl koordinesinde kura çekildi.

BN 500 KONUT YAPACAIZ

çevre ve ehircilik Diyarbakr l Müdürü Ufuk Nurullah Bilgin, Surda terör olaylarndan etkilenen hak sahipleri için ilk kuray bugün gerçekletirdiklerini belirterek, unlar söyledi:

TOK, Üçkuyular ve çölgüzeli bölgesinde toplamda 5 bin 637 konut yapyor. Bu konutlarn 795 tanesi tamamland. Geri kalanlarn yapm sürüyor. 2 ay içerisinde yapmlar tamamlanm olacak. steyen tüm hak sahiplerini yetecek konutlarmz var. Bu kura çekiminden sonra vatandalarn taleplerinin artacan düünüyoruz. Konutlar sadece TOKnin yaptklaryla snrl deil. çevre ve ehircilik Bakanlnn terör olaylarnn yaand Sur lçesinin 6 mahallesinde konut yapmlar sürüyor. Olaylarn yaand bölgede bin 500 konut yapacaz. Bu konutlar, Diyarbakrn mimarisini özgü ekilde, bazalt talaryla konutlar ina edilecek. steyen hak sahiplerini bu konuntlar da verebiliyoruz. Bu konutlar için u ana kadar 500 kii bavuruda bulundu. Olaylarda zarar gören bin 300 hak sahibine ödemelerini yaptk.

TARH, KÜLTÜR VE NANç

Bilgin, sadece konut yapmadklarn, Diyarbakr tarihi, kültür, inanç turizmiyle de bir destinasyon merkezi haline getirmeye çaltklarn söyledi. Bilgin, öyle konutu:

Vatandalarmza metrekareye karlk konut veriyoruz. Örnein; Surda 100 metrekare konutu varsa, istedii TOK konutu da 100 metrekare ise herhangi bir borçlanma olmayacak. 100 metrekare karlnda 100 metrekare karlnda konut veriyoruz. Daha önceki konutu niteliksiz, dayanksz ve riskli olabilir. Ama u anda sfr bir konut teslim ediyoruz. Bunun için herhangi bir boçlanma olmayacak. Eer 100 metrekare konutu varsa, 120 metrekarelik konut talep ediyorsa, 20 metrekarelik borçlanma yaplacak. Her bir hak sahibine bir konut verme hakkmz var. 3 katl konutu varsa 3 konut verebiliyoruz.

EVLERNE KAVUANLAR

Kura çekimine baz aileler yaknlaryla katlrken, uzun bir zaman dilimi sonra, yeni ve modern eve kavumaktan duyduklar mutluluu dile getirirken, çok bekledik dedi. Hak sahiplerinden Rabia Büyük, saldrlarn ardndan Surdan ayrlarak Balar ilçesinde kiralk bir evde yaamn sürdürdüünü belirtti. Evinin ykldn dile getiren Büyük, Yeni eve kavuacamz için çok mutluyuz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git