Nirvan'a böyle yakalandı!

Diyarbakır'da, İçişleri Bakanlığı'nca Terör Arananlar Listesi'nde 300 bin TL ödülle "gri" kategoride aranırken yakalanan PKK'lı "Nirvana" kod adlı Semra Tuncer ile ona yardım ve yataklık eden 4 kişinin yakalanma anına ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

Haberler 21.11.2019 - 10:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, çileri Bakanlnca Terör Arananlar Listesinde 300 bin TL ödülle gri kategoride aranrken yakalanan PKKl terörist Nirvana kod adl Semra Tuncer ile ona yardm ve yataklk eden 4 kiinin yakalanma anna ilikin görüntüler ortaya çkt.

Diyarbakr Emniyet Müdürlüü stihbarat ube Müdürlüü ekipleri, PKKya yönelik çalma kapsamnda bir teröristin Lice ilçesinden karayoluyla kent merkezine geçecei bilgisine ulat. Ekipler, plakas belirlenen krmz renkli otomobil ile arkasndan gelen otomobili, karadan ve havadan nsansz Hava Araçlar (HA) araclyla takibe ald.

HALAR YAKIN TAKBE ALDI

çerisinde terörist bulunan ile arkasndan gelen otomobili Liceden itibaren fiziki takibe alan ekipler, Diyarbakra yakn mesafede operasyon için harekete geçti. üphelilerin bulunduklar araçlar trafikte yavalatan ekipler, ardndan iki araca operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda krmz renkli otomobilde, çileri Bakanlnn Terör Arananlar Listesinde 300 bin TL ödülle gri kategoride aranan PKKl terörist Nirvana kod adl Semra Tunceri sa olarak ele geçirdi. Ekipler, iki araçta teröriste yardm ve yataklk eden 4 üpheliyle birlikte Tunceri gözaltna ald.

ANBEAN TAKP EDLD

Güvenlik güçlerinin Liceden itibaren anbean takip ettii terörist ile birlikteki 4 kiinin yakalanma anlarna ilikin görüntüler de ortaya çkt. Karadan ve havadan HA ile çekilen görüntülerde otomobilin, sürekli takip edildii ve yavalatlan trafikte güvenlik güçlerinin operasyon yapt görülüyor. Görüntülerde terörist ile birlikte yakalananlarn gözaltna alndklar da görülüyor.

YURTDIINA çIKACAKTI

stihbarat birimlerinin, saç rengini deitirdii ve sahte kimlik kullandn saptad Semra Tuncerin yerini daha önce 2 kez tespit ettii ancak teröristin kaçmay baard örenildi. PKKnn sözde Amed eyaletinde üst düzey sorumlu olduu belirtilen Semra Tuncerin, güvenlik güçlerinin baarl operasyonuyla yakalanmasyla örgütün de güç kaybettii ifade edildi. Terörist Tuncerin Liceden Diyarbakra geçip sahte kimlikle havayoluyla yurtdna kaçmaya çalt belirlendi. Semra Tuncer ile yakalanan 4 kiinin emniyetteki sorgular sürüyor.

EVRM TOKMAK SA YAKALANDI

Buarada Tunceli Pülümür ilçesinde güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda PKKnn sözde Dersim eyaleti konsey üyesi olduu belirlenen Omedya kod adl Evrim Tokmak, sa yakaland. Silah ve örgütsel dokümanlarla birlikte teslim olan teröristle ilgili yaplan incelemede, PKKnn sözde Dersim eyaleti 5 kiilik yürütme konseyi içinde yer alan Omedya kod isimli Evrim Tokmak olduu belirlendi. Güvenlik kaynaklarndan edilen bilgilere göre, terörist Tokmakn 14 yl önce PKKya katld ve uzun yllar terör örgütünün Iraktaki kampnda görev yapt örenildi. Iraktaki kamptan 2018 ylnda Tunceliye geldii tespit edilen Tokmakn, 11 Maysta Pülümür ilçesindeki Kzlmescit bölgesinde 1 askerin ehit olduu çatmada yer ald belirlendi. Jandarmadaki ifade ilemlerinin ardndan terörist, sevk edildii adliyede, çkarld mahkemece tutukland.

Ana Sayfaya Git