"Nitelikli cinsel saldırı" ile suçlanan eski HDP'li Çelik'in ifadeleri iddianamede

Mardin Bağımsız Milletvekili, eski HDP'li Tuma Çelik hakkında "nitelikli cinsel saldırı" suçundan hazırlanan iddianamede, Çelik ile müşteki D.K'nin ifadeleri ve aralarındaki mesajlaşmalara yer verildi.

Haberler 14.01.2021 - 01:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara Cumhuriyet Basavclnca hazrlanan iddianame, Ankara 8. Ar Ceza Mahkemesince kabul edilerek ilk duruma tarihi 24 ubat olarak belirlendi.

Davann iddianamesinde, cinsel saldrya uradn beyan eden D.K. ile sank çelikin ifadeleri de yer ald.

ddianameye göre, müteki D.K, olay tarihinde HDP milletvekili olan çeliki önceden tandn, çelikin seçim çalmalar nedeniyle birlikte çalmak için kendisine teklifte bulunduunu anlatt. çelikin teklifini reddettiini belirten D.K, 7 Ocak 2019da konumak amacyla Mardin-Midyat yolu üzerindeki eve gittiklerini, evde kimsenin olmadn, ikametin salonunda çelikin kendisine zorla cinsel saldrda bulunduunu iddia etti.

Olayn ardndan çelik ile aralarnda tartma yaandn aktaran D.K, sonrasnda birlikte Batmana geldiklerini çelikin kendisini tehdit ettiini aktararak, Seni öldürmekten beter ederim, ayaklarna skarm, seni Midyat topraklarnda barndrmam. ifadelerini kullandn söyledi.

Söz konusu olay sonras kendisine Partiye yönelik ypratma çabalardr, Tuma çelik ile hakkmzda çkanlar dedikodudur. eklinde evrak imzalattrldn bildiren D.K, ilk bata ikayetten vazgeçtiini, ancak ruh salnn bozulmas ve aile birlikteliinin sonlanmas sonras çelikten ikayetçi olduunu beyan etti.

ddianamede yer alan TBMM Hazrlk Komisyonu ifadesinde ise D.K, dernek merkezi olarak kullanldn düündüü bir evde rzas dnda çelikin kendisine zorla cinsel saldrda bulunduunu, buna kar koyamamasna çelikin kendisine ikram ettii kahvenin neden olabileceini düündüünü bildirdi.

- Suçlamalar reddetti

Eski HDPli çelik ise üzerine atl suçlamalar kabul etmedi.

ddianamedeki beyanlarna göre çelik, müteki ile zorla cinsel iliki yaamadn, iddialarn gerçek d olduunu söyledi.

Müteki tarafndan sürekli taciz edildiini iddia eden çelik, bu tacizlerin 2019un ilk aynda baladn, D.Knin kendisi ve ailesi için maddi taleplerde bulunduunu ileri sürdü. çelik, söz konusu tacizlerin artmas üzerine telefonundan D.Kyi engellediini, milletvekili olmas sebebiyle de mütekinin hakaret ve tehdit içerikli mesajlar hakknda ikayette bulunmadn belirtti.

çelik hakknda hazrlanan iddianamede, müteki D.K. ile aralarndaki mesajlamalar da yer ald.

Buna göre D.K, çelike, Bana yaptklarn yanna brakmayacam, Bana yaptklarn kabul edilebilir gibi deil, kabul etmiyorum etmiyecem, Kan kan ancak kan temizler, Söyle kaç tane toprana kaç Midyatl kadn kz bu hale getirdin, Söyle kaç kiiyi daha hayattan kopardn eklinde mesajlar gönderdi.

Söz konusu mesajlar karsnda çelik ise kendisine yönelik tepkisel mesajlara alttan alan ve karsndakini yattrmaya yönelik cevaplar verdi.

çelikin D.Kye gönderdii mesajlardan bazlar u ekilde:

Lütfen kendine gel ve saçmalamaktan vazgeç, Lütfen biraz normal olmaya çal. Avrupada olduumu daha önce söyledim. u anda kitle ziyaretindeyim ve her yerde ulaamyorum. Sakinle ve evine ailene dön., Saçmalamaktan ve yazmaktan vazgeç, iyilemene bak.

- Dokunulmazl kaldrlmt

ddianameye konu olayn gündeme gelmesinin ardndan çelik HDPden istifa etmi, 7 Ekim 2020de de TBMM Genel Kurulunca dokunulmazl kaldrlmt.

çelikin, nitelikli cinsel saldr suçundan 12 yldan az olmamak üzere hapis cezasna çarptrlmas isteniyor.

Ana Sayfaya Git