Nöbet 44. gününde!

İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine atanan kayyumlara karşı yürütülen "Demokrasi Nöbeti" 44'üncü gününe girdi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) karşısında bulunan Lise Caddesi'nde devam eden nöbete, görevden alınan DBB Başkanı Selçuk Mızraklı, HDP milletvekillileri, Batman ve Hakkari’nin de aralarında bulunduğu 17 belediyenin başkanları ile meclis üyeleri katıldı. Alkış ve sloganların atıldığı nöbette, daha sonra açıklama yapıldı.

Haberler 01.10.2019 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Diyarbakr l Ebakan Zeyat Ceylan, kayyum gidene kadar direnii sürdüreceklerini belirterek, halk direni etrafnda kenetlemeye çard. HDP tarafndan balatlan imza kampanyasna dikkat çeken Ceylan, kampanyaya ilginin youn olduunu söyledi.

KAYYUMLAR GDECEK

Nöbete katlan belediye bakanlar adna konuan Hakkari Belediyesini temsilen Cihan Kahraman, 44 gündür devam eden direnie dikkat çekerek, Kürtlerin direni tarihinde eyh Said ve Seyit Rzadan gelen bir direni gelenei var. Bu gelenek hiç bir zaman geri adm atmad. Atmayacak. imdi de alanlarda kayyuma kar direniyoruz ve asla geri adm atmayacaz. Kayyumlar gidecek iddiasnda bulundu.

DRENMZ KAZANACAK

HDP Diyarbakr Milletvekili Saliha Aydeniz ise Yüz yllk saldr politikalarna kar direniimiz devam ediyor. rademize kayyum atayanlar, insanmzn ölümüne de sebebiyet veriyor. Sadece zrhl araçlarla onlarca kii öldürüldü. Birlikte yaam için mücadele veren Kürt halkna, Türkiye halklar da alanlara çkarak destek veriyor. Bu çok önemlidir. Direniimiz kazanacak dedi. Yaplan konumalarn ardndan 5 dakikalk oturma eylemine geçildi.

Ana Sayfaya Git