Nokta vuruşu

Kandil'e yönelik şok operasyonda, PKK/KCK'nın sözde Kerkük alan sorumlusu Mehmet Hatip Arıtürk etkisiz hale getirildi

Haberler 02.10.2021 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli stihbarat Tekilat (MT) ve Türk Silahl Kuvvetlerinin (TSK) Kandile yönelik ortak operasyonunda PKK/KCKnn sözde Kerkük alan sorumlusu etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kaynaklarndan alnan bilgiye göre, PKK/KCKnn sözde Kerkük alan sorumlusu Delil Siirt kod adl Mehmet Hatip Artürkün Kandilde olduu belirlendi. MT ve TSK tarafndan düzenlenen ortak operasyonda Artürk etkisiz hale getirildi.

ORTAK OPERASYON

2015te PKK/KCKnn Suriyenin Afrin kentindeki sivillere yönelik pek çok eyleminin organizasyonunda yer ald belirlenen Artürkün, 2016da Irakn Kerkük kentinde PKK/KCKnn dier ülkelerden temin ettii ve Türkiyeye yönelik eylemlerde kullanlan füze/ar silah mühimmat temini faaliyetlerinde yer ald tespit edildi.

Örgütün istihbarat faaliyetlerini de organize eden teröristin, sözde Kandil sahas ideolojik alan sorumluluu görevini de yürüttüü örenildi.

GARA BÖLGESNDE

Buarada, Milli Savunma Bakanl (MSB), Irakn kuzeyindeki Garada 2, Pençe-imek bölgesinde 2 olmak üzere 4 PKKl teröristin etkisiz hale getirildiini bildirdi.

Bakanlktan yaplan açklamada, Terör örgütü PKKy karadan ve havadan etkili ekilde vurmaya devam ediyoruz. Irakn kuzeyindeki Garada tespit edilen 2 PKKl terörist hava harekat ile Pençe-imek bölgesindeki 2 PKKl terörist ise ate destek vastalar ve ATAK helikopterleri ile etkisiz hale getirildi. ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfaya Git