Notlar ayakkabıda!

PKK'nın "cezaevi bölgeler sorumlusu" örgütsel notları ayakkabı tabanına gizlemiş

Haberler 04.11.2021 - 01:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adanada PKK/KCK soruturmas kapsamnda evindeki kolilerde 18 çift ayakkabnn tabanna gizlenmi 33 örgütsel not ele geçirilen tutuklu Zeynep T. hakknda 20 yla kadar hapis cezas istemiyle iddianame hazrland.

Sann örgütsel notlar bulunan ayakkablar cezaevindeki PKKl teröristlere göndermeye çalt belirtilen iddianamede, Zeynep Tnin 2009da Tüpraa yönelik saldr plan nedeniyle Kocaelide cezaevinde bulunduu süreçte PKK elebana açlk grevlerine ilikin örgütsel mektuplar yazd ve cezaevinde bu grevleri organize ettii bilgisine yer verildi

ADANA-PKK/KCK soruturmas kapsamnda evindeki kolilerde 18 çift ayakkabnn tabanna gizlenmi 33 örgütsel not ele geçirilen ve örgütün cezaevi bölgeler sorumlusu olduu iddiasyla tutuklanan Zeynep T. hakknda 20 yla kadar hapis cezas istemiyle dava açld.

Tutuklu Zeynep T. hakknda Adana Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma tamamland. Sank hakknda silahl terör örgütüne üye olma ve infaz kurumuna veya tutukevine yasak eya sokma suçlarndan hazrlanan 195 sayfalk iddianame, Adana 2. Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi.

ddianamede, sann terör örgütü mensuplaryla irtibat ve iltisakl olduu, PKK/KCK adna propaganda ve eleman temini faaliyetlerinde bulunduu ve örgütsel toplantlara katld anlatld.

Sann ikametine özel harekat polislerinin desteiyle yaplan basknda, evindeki kolilerde 18 çift spor ayakkabnn tabanna gizlenmi ve küçük puntolarla yazlm 33 örgütsel not bulunduu, bunlarn örgütün sözde üst yönetimi tarafndan gönderildii ve teröristlere yönelik talimatlar içerdii iddianamede belirtildi.

Zeynep Tnin cezaevindeki PKKllarn moral ve motivasyonunu artrmak, örgüt bilincini pekitirmek kastyla sözde yönetim kadrosunun talimatlarn spor ayakkab tabanlklarna gizleyerek, ayakkablar farkl illerdeki cezaevlerine göndermeye çalt, iddianamede aktarld.

ddianamede, 10 Temmuz 2020de Zeynep Tnin ikametine yaplan operasyonda PKK/KCK terör örgütünün sözde dönemsel eylem ve faaliyet stratejilerinin yazl olduu dokümanlar ele geçirildii, sann üstlendii görevlere ilikin bilgiler ve örgüt içerisinde silahl faaliyet yürüttüü dönemlere ait fotoraflar da bulunduu belirtildi.

Zeynep Tnin zmir, Manisa, Ankara, Diyarbakr, Batman ve Mersinde terör örgütü PKK üyelii nedeniyle cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin aileleriyle görütüü bilgisine de yer ald.

ddianamede, Zeynep Tnin terör örgütü PKKnn sözde üst düzey yöneticilerine direkt bal olarak faaliyet gösteren Zindan Komitesi adna cezaevi bölgeler sorumlusu olarak Türkiye genelinde faaliyet gösterdii belirtildi.

- Sann faaliyetleri tank ifadesinde

ddianamede, ifadesine yer verilen bir tank, kardeinin cezaevinde olduunu, Zeynep Tnin bir gün tanmad biriyle yanna geldiini belirterek, Kardeime teslim edilmek üzere bir çift spor ayakkab hazrladn ve bunu ona teslim edip edemeyeceimi sordu. Ben bu teklifi kabul etmedim. beyannda bulundu.

Sann PKK/KCK güdümündeki yayn mecralarnda kara propaganda yürüttüü belirtilen iddianamede, unlar kaydedildi:

Zeynep Tnin inya kod adyla terör örgütü PKK/KCKnn cezaevi bölgeler sorumlusu sfatyla örgütün stratejisi ve amaçlar dorultusunda gizlilie azami düzeyde riayet ederek sk bir disiplinle faaliyet yürüttüü, ikametinde terör örgütü PKK/KCK adna yapm olduklar faaliyetlerinden dolay tutuklanan örgüt mensuplarnn bulunduklar cezaevlerine gönderilecekleri anlalan farkl renk ve numaralardan oluan 18 çift spor ayakkabnn tabanna gizlenmi ve küçük puntolarla yazlm 33 örgütsel pusulann ele geçirildii, bu ayakkablar cezaevinde bulunan örgüt mensuplarna iletmeye çalt ve örgütün hiyerarik yapsna dahil olup iradesini örgüte özgüledii dikkate alnarak, silahl terör örgütüne üye olma ve infaz kurumuna veya tutukevine yasak eya sokma suçlarndan cezalandrlmas talep olunur.

çANTASINDA 11 KLO 730 GRAM PATLAYICIYLA YAKALANMITI

ddianamede, Zeynep Tnin 2007 ylnda güvenlik güçlerinin Kocaelide yapt operasyonda, çantasnda 11 kilo 730 gram A4 tipi plastik patlayc ve 10 elektrikli kapsül ile yakaland ve terör örgütü PKKnn talimatyla Tüpran zmit Rafinerisine yönelik bombal eylem hazrlnda olduu ve olayla ilgili Zeynep T. ile 12 üphelinin yakaland bilgisine de yer verildi.

Zeynep Tnin silahl terör örgütüne üye olma, patlayc madde tama ve resmi belgede sahtecilik suçlarndan 12 yl hapis cezasna çarptrld ve 2019 ylnda tahliye olduu iddianamede belirtildi.

ddianamede, sann Kocaelide cezaevinde bulunduu süreçte terör örgütü PKK eleba Abdullah Öcalana açlk grevlerine ilikin örgütsel içerikli mektuplar yazd ve cezaevinde grevleri organize ettii bilgisi yer ald.

Ana Sayfaya Git