Nur talebeleri "evet"e davet

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri Risale-i Nur Talebeleri Platformu: "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini destekliyor, bütün aklıselim sahibi, vatanını seven, hamiyetperver, ehli iman olan herkesi, Kur'an, İslamiyet ve millet hesabına tereddütsüz, 'Evet' demeye davet ediyoruz"

Haberler 11.04.2017 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dou ve Güneydou Anadolu Bölgeleri Risale-i Nur Talebeleri Platformundan, Cumhurbakanl hükümet sistemini destekliyor, bütün aklselim sahibi, vatann seven, hamiyetperver, ehli iman olan herkesi, Kuran, slamiyet ve millet hesabna tereddütsüz, Evet demeye davet ediyoruz. açklamasnda bulunuldu.

Platformdan yaplan yazl açklamada, siyasi durum dikkate alnmadan her deerlendirmenin yanl kararlara varmay beraberinde getirecei bildirildi.

EN GÜR SEDA SLAMIN OLACAKTIR

Açklamada u ifadelere yer verildi: Bizler, nasl ki bütün menfi artlara ve aleyhimizde çkan faturalara ramen 12 Eylül darbe anayasasna, bütün mevcudiyetimizle kar çkmsak bugün de ülkemizde hem TBMMnin hem devlet kurumlarnn ileyiine ve ilerlemesine engel olan hem de halkn iradesini vesayet altna alan bu darbe anayasasnn kalntlarn ortadan kaldracak ve milletin hakimiyetine kaytsz artsz yol açacak olan bu anayasa deiikliine Evet diyeceiz. Bediüzzaman Said-i Nursi, stikbalde en gür sada slamn olacaktr. demitir.

FETÖ, AVRUPA BRLNE TEPK

Allahn bir lütfu olarak 1 Kasm 2015 seçimlerinde milletimizin engin ferasetiyle zaman kaybetmeden hemen bu zafiyet düzeltilerek, parlamentoda tekrar güçlü bir hükümet yapsna imkan vermek suretiyle derin bir nefes almken, yine dahili ve harici er güçlerinin tezgahyla bu kez ortaya konan kaotik çukur siyasetleri sonucu bölgemizdeki pek çok il ve ilçemizin anaristler tarafndan tahrip edilmesi, Gezi olaylaryla balayarak 17-25 Aralk ile devam eden ve en nihayetinde 15 Temmuz FETÖ darbesiyle devam eden süreçler, Avrupal gaddar zalimlerin içimizdeki ibirlikçi münafklarla el ele vererek, Türkiyeye kar tarihte benzeri görülmemi bir biçimde saldrmalar ve özellikle bu referandumda menfi bir neticenin ortaya çkmas için tam bir ittifak halinde çalmalar ve tabir yerindeyse birikmi kinlerini kusmalar, 16 Nisan referandumunda Evet çkmasnn ne kadar ehemmiyetli olduunu bütün yönleriyle bizlere göstermektedir.

slam ümmetinin dertleriyle dertlenen, yaadklar bütün aclar yüreinde hissederek destek veren Türkiyeyi durdurmaya yönelik sinsi faaliyetler yapldna iaret edilen açklamada, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve hükümetin faydal icraatlar için destek, teekkür ve dua manasnda referandumda Evet demenin insani ve vicdani borç meselesi görüldüü belirtildi.

SLAM VE MLLET DÜMANLARI

Açklamada unlar kaydedildi:

slam ve millet dümanlarnn tümünün, hayrda bulumas da manidar ve bir o kadar da ibret verici olay. Vatandalarmz hem Türkiyenin kontrollü demokrasiden tam kurtularak kendisinin dorudan seçtii vesayetsiz bir yönetime kavumak hem de hak ve hürriyetlerinin daha da genilemesi için hür iradeleriyle, vazife uuruyla, ihmal etmeden, tereddütsüz ve emin olarak sanda gitmeli ve Evet demelidir. Benim reyimden ne çkar? diyerek kesinlikle tarafsz kalmamaldr. Zira bu referandumda, evet oyunun çounlukta olmasnn yannda nitelikli bir yüzdeye ulamas da fevkalade önemli.

Yüzde 99u Müslüman olan milletimizi gerçek manada temsil eden ve halkn oylaryla ilk defa seçilen Cumhurbakanmz ve hükümetimizin elini hiç üphesiz güçlü klacaktr. Anayasa maddelerine verilecek yüksek destek, idare ve inisiyatifin bir daha geri alnmamak üzere halka ve dolaysyla Meclise verilmesi anlamna gelecektir.

REFERANDUMA EVET DAVETMZ

Cumhurbakan Erdoan ve Babakan Binali Yldrmn halk oylamas çalmalarnn gönülden desteklendii aktarlan açklamada, Referandumda devletimiz, Alem-i slam ve alem-i insaniyet için güzelliklere vesile olacan düündüümüz cumhurbakanl hükümet sistemini destekliyor, bütün aklselim sahibi, vatann seven, hamiyetperver, ehli iman olan herkesi, Kuran, slamiyet ve millet hesabna tereddütsüz Evet demeye davet ediyoruz. Bütün mazlumlarn ve Alem-i slamn duasnn Türkiye ile beraber olduunu görüyor ve bundan dolay da Allaha saysz hamd ve senalar ediyoruz. deerlendirmesinde bulunuldu.

Ana Sayfaya Git