Nurettin Demirtaş'tan sokak eylemleri çağrısı

Cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş'ın kandilde bulunan kardeşi Nurettin Demirtaş'ın da sokak eylemleri için çağrı yaptığı ortaya çıktı. Demirtaş, örgüte yakın yayın organına yaptığı açıklamada, örgütün siyasi uzantısı HDP'nin çalışmalarıyla sokakta başarı sağlanamayacağını, bu başarının ancak Kobani benzeri sokak eylemleri ve çatışmalarla sağlanabileceğini belirtti.

Haberler 21.10.2020 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son dönemde terörle mücadele alannda yürütülen baarl operasyonlar ve ikna arlkl teslim olmalar, terör örgütü PKKy çaresizlie itti. stihbarat birimlerinden alnan bilgilere göre dada ve ehirde eylem yapamaz hale gelen örgüt, siyasi uzants HDPden beklediini bulamaynca çareyi sokak eylemlerinde aramaya balad. Selahattin Demirtan kardei iar kod adl Nurettin Demirtan da kamuoyunda Kobani olaylar olarak bilinen 6-8 Ekim 2014 iddet eylemleri benzeri yeni sokak çatmalar istedii ortaya çkt.

HALK SAVAI SOKAKTA BALAR

Demirta, örgüte yakn yayn organna yapt açklamada, HDPnin çalmalar ile bir yere varlamayacan, baarnn ancak Kobani benzeri sokak eylemleri ve çatmalar çkarlarak salanacan söyledi. Demirta, Legal siyasal zemine taklp kalmamak gerekir. Legal alan yapmazsa kimse yapmaz denilemez. Legal alan sadece sokakta olamaz. Sokaktan kopuk da olamaz. Halk sava sokakta balar. Faizm sokakta yenilir dedi.

Demirta, özellikle üniversite örencilerini kkrtarak sokak eylemleri için öncü olmalarn istedi. Huzur ortamndan rahatszln dile getiren Demirta, üniversite gençliinin sessizlie gömüldüünden dert yanarak, eylem yapmalar çarsnda bulundu.

PART BAKANLIINDAN DAA çIKI

zmir Buca Cezaevinde tutukluyken Türk Ceza Kanunundaki yeni hükümler kapsamnda 2006da tahliye olan Demirta, 2007de yaplan Demokratik Toplum Partisi (DTP) 2. Olaan Kongresinde Selma Irmak ile DTP e genel bakan seçildi. 2007de askere gitmemek için sahte çürük raporu ald iddiasyla tutuklanan Demirta, bir yl hapis cezasna çarptrld, tahliyesinin ardndan askere alnd. Demirtan, terhis olduktan sonra 2009da Irakn kuzeyindeki Kandilde PKK/KCK terör örgütünün da kadrosuna katld tespit edildi. Nurettin Demirtan terör örgütü içinde, sözde PKK merkez komite üyelii, HPG askeri konsey üyelii yapt, PKK eitim komitesi üyesi, PKK kültür ve sanat komitesi üyesi ile PKK istihbarat komitesi sorumlusu olarak faaliyet yürüttü. çileri Bakanl Terör Arananlar Listesinde Krmz Kategoride yer alan Demirtan resmi belgede sahtecilik, silahl terör örgütüne üye olma, askerlikten kurtulmak için hile yapmak suçlarndan toplam 4 aranma kayd bulunuyor.

Ana Sayfaya Git