Nusaybin şehitleri memleketlerine uğurlandı

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde dün PKK'lı teröristlerce şehit edilen Jandarma Uzman Çavuş Şükrü Öngün ile polis memuru Uğur Yıldız'ın cenazeleri, düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı.

Haberler 28.05.2016 - 09:39 Son Güncelleme : 28.05.2016 - 09:39

Nusaybin İlçesinde hendek kazan, barikat kuran, patlayıcı tuzaklayan PKKlılara yönelik 14 Martta polis ve askerin müşterek düzenlediği operasyonlar kapsamında dün teröristlerin saldırısında şehit olan Jandarma Uzman çavuş Şükrü Öngün ile polis memuru Uğur Yıldız için Mardin 70nci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı Selen Kışlasında uğurlama töreni düzenlendi.

Vali Ömer Faruk Koçak, 7nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, 70nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İl Jandarma Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile şehit yakınlarının katıldığı törende önce şehitlerin öz geçmişleri okundu.

Mardin Müftüsü Dursun Ali çoşkunun yaptığı duanın ardından şehitlerin silah arkadaşları ve vatandaşlardan alınan helalliğin ardından şehit Jandarma Uzman çavuş Şükrü Öngünün cenazesi memleketi Tokata, polis memuru şehit Uğur Yıldızın cenazesi ise Kastamonuya uğurlandı. Tören sırasında şehit yakınlarının ağıt yakıp tabutlara sarılması yürek dağladı.

Ana Sayfaya Git