Nusaybin'de ulaşım sistemi modernize edildi

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, "Geçen sene 6 mahallemizde taş üstünde taş kalmamıştı ama şimdi gördünüz gibi karşıda bakanlığımız ve hükümetimiz hızla binaları yapıyor." dedi.

Haberler 26.12.2017 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl tarafndan KHK ile Görevlendirme yaplan Mardin Büyükehir Belediyesi Ulam Dairesi, Nusaybin ilçesinde 20 araçlk birinci etap Toplu Ulam Sistemi Araç Yenileme Töreni yapld.

Nevruz Bulvarnda düzenlenen tören, sayg duruu ve stiklal Marnn okunmasyla balad. Mardin Büyükehir Belediyesinin bir yllk hizmetlerini anlatan sinevizyon gösteriminden sonra halk oyunlar grubu sahne ald.

Mardin Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Yaman, yapt konumada, ilçede görevlendirme yaplmasyla birlikte vatandan belediye hizmetlerine kavutuunu söyledi.

Terör örgütü PKKnn ilçede yaratt tahribat ve travmann en ksa sürede atlatlmas için devletin bütün imkanlarn seferber ettiine dikkati çeken Yaman, Geçen sene 6 mahallemizde ta üstünde ta kalmamt ama imdi gördüünüz gibi karda bakanlmz ve hükümetimiz hzla binalar yapyor. Büyükehir Belediyesi olarak da alt yapy biz yapyoruz. Bu ehrin bütün altyapsn hem Mardin Büyükehir Belediyesi hem de Nusaybin Belediyesi olarak çözüyoruz. ifadelerini kulland.

Yaman, ehrin en büyük sorununun trafik olduunu ve çözümü için çeitli kavaklar, krsal mahallelerin en ücra köelerine kadar scak asfalt yollar, ehir merkezlerindeki alt yap çalmalar yaptklarn belirtti.

Yaman, unlar kaydetti:

Mardinde toplu ulam sistemini 24 saat çaltracak bir alt yapy kurduk. Bu alt yap içerisinde akll kartlarmz olacak. Akll duraklarmz var zaten. Her ey Nusaybinliler her ey Mardinliler içindir. Her ey siz deerli hemehrilerimiz içindir. Bizler sizler için çalyoruz.

Personel gideri olarak Türkiyede örnek bir belediyeyiz. 30 büyükehir belediyesi var. Biz performans olarak ön sralardayz. Personel harcamamz yüzde 13, yani 600 milyon bütçenin sadece ve sadece yüzde 13ünü personel gideri olarak harcyoruz. Onun dndaki her eyi siz deerli hemehrilerimizin ihtiyaçlar ve bu ehrin yatrm için harcyoruz. Bundan sonra da böyle yapacaz. Her ey bu ehrin kalknmas için. Mardinde hiç kimse kimsesiz kalmayacak.

- Nusaybinde 20 bin kapasiteli ulam sistemi modernize edildi

Nusaybin Kaymakam ve Belediye Bakan vekili Ergün Baysal ise araçlarn lüks, konforlu ve vatandalara daha kaliteli bir ulam sunacak ekilde yenilendiini söyledi.

Yeni araçlar klimal, kameral, akll kartl, engelli yolcu rampas olan ve daha birçok avantajla vatandalarn hizmetine sunduklarn kaydeden Baysal, öyle konutu:

20 bin kapasiteli ulam sistemi modernize edildi. Terör örgütü tarafndan 6 mahallesi yerle yeksan edilen ve mahalli hizmetler açsndan vatandalarna hiçbir hizmetin sunulamad bir yapdan çok ükür ki Sayn Valimiz koordinasyonunda, Cumhurbakanmz ve hükümetimizin talimatlar dorultusunda bugün birden fazla alanda hizmetler, vatandalarmza sunulmaktadr. Her geçen gün bu hizmet kalitesi artarak devam etmektedir.

- 7 ilçedeki 735 kaytl aracn revizyonu hedef alnmtr

çalmalar hakknda bilgi veren Büyükehir Belediyesi Ulam Dairesi Bakan Erol Bee ise Mardin Toplu Ulam Sistemi (MARTUS) ile Artuklu, Kzltepe, Midyat, Nusaybin, Ömerli ve Yeilli ilçelerimizdeki 735 kaytl aracn revizyonu hedef alnmtr. dedi.

Mardin Müftüsü smail çiçekin dua etmesinin ardndan Mardin Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Yaman, Nusaybin Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Baysal, Mardin Büyükehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ayhan, Pursaklar Belediye Bakan Selçuk çetin, eski Mardin milletvekili Süleyman Bölünmez ve sivil toplum kurulular temsilcileri tarafndan açl kurdelesi kesildi.

Açltan sonra Vali ve Büyükehir Belediyesi Bakan vekili Yaman yeni minibüslerin anahtarn sürücülere datt. Bir engellinin minibüse binmesine yardmc olan Yaman, yeni araçlarn hayrl olmas temennisinde bulundu.

Ana Sayfaya Git