Nusaybin'e gelen turistler karanfillerle karşılandı

Sağlanan huzur ortamında Çanakkale'den Mardin'in Nusaybin ilçesine gelen 42 kişilik turist kafilesi karanfillerle karşılandı.

Haberler 27.03.2018 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güvenlik güçlerince yürütülen baarl operasyonlarla yaam hiçe sayan saldrlar gerçekletiren terör örgütü PKK mensuplarndan temizlenen Nusaybine çanakkaleden 42 kiilik turist kafilesi geldi.

Nusaybin Esnaf ve Sanatkarlar Odas (ESO) Bakan Ömer Özel ve vatandalar huzurun saland ilçeyi ziyaret eden konuklar karanfillerle karlad.

lçeye ilikin turistlere ksa bir bilgi veren Özel, daha sonra konuklara yöreye özgü al hediye etti.

Özel, gazetecilere yapt açklamada, Nusaybinde yaanan olaylardan sonra ilk turist kafilesinin ilçeye geldiini belirterek, Nusaybinin artk olumsuz anlmasn istemediklerini vurgulad.

Nusaybinin canlandn, eski günlerine kavutuunu anlatan Özel, Nusaybinde çanakkaleden gelen misafirlerimizi karladk. Bu karlamadan misafirlerimiz çok memnun kald. Nusaybin halk olarak bütün Türkiyede yaayan vatandalar buraya davet ediyoruz. Hepsinin burada bir evi var. Hiçbir ayrm yapmadan, ayrm gözetmeksizin onlar misafir edeceimize hiç kimsenin üphesi olmasn. Nusaybin eski Nusaybin deil. Tarihiyle, medeniyetiyle hep nam yapm bir ilçemizdir. diye konutu.

KARANFLLERLE KARILANDI

Daha sonra ilçedeki tarihi mekanlar ziyaret eden turistler alveri yapt.

Kafile bulunan Ergin Erol, ilk kez bir ilçede bu ekilde karlandklarn belirterek, bölge halknn içtenliini ve misafirperveriliini iyi bildiklerini, gördükleri ilgiden memnun kaldklarn ifade etti.

çanakkaleden gelen tüm arkadalarmz buradan memnun olarak dönüyor. diyen Erol, Nusaybin hakknda çok olumlu ekilde fikir sahibi olduklarn aktard.

Nusaybinin gezilmesi gereken bir yer olduunu bizzat gördüklerini bildiren Erol, Mor Yakup Kilisesi, Zeynel Abidin Camisi, Suriyeye, Kaml snrna yakn sokaklar ve bunun yan sra insanlarnn güzelliinden çok memnun kaldk. Herkese buraya gelmelerini, insanlarla kaynamalarn öneriyorum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git