O şimdi Usta Öğretiçi…

Diyarbakır'da henüz iki aylıkken raşitizm teşhisi konulan ve 10 yaşından sonra yürüme kabiliyetini kaybeden Fikret Ünaldı, bir dizi ameliyatın ardından 25 yaşında yeniden ayağa kalktı.

Haberler 24.07.2019 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda iki aylkken raitizm (Genetik Vitamin D Metabolizmas Bozukluu) tehisi konulan, 10 yandan sonra yürüyemez hale gelen Fikret Ünald, bir dizi ameliyatn ardndan 25 yanda yeniden ayaa kalkt ve azmiyle usta öretici oldu.

Doduktan 2 ay sonra Genetik Vitamin D Metabolizmas Bozukluu tehisi konulan 42 yandaki Ünald, 10 yanda yürüme kabiliyetini kaybetti.

Hayata küsen ve içine kapanan Ünaldnn 18 yanda balayan tedavisi 25 yana kadar sürdü.

Bir dizi ameliyatn ardndan 25 yanda yeniden ayaa kalkan Ünald, 15 yl sonra adeta hayata yeniden balad.

lk, orta ve lise eitimi tamamlayan, bu süreçte evlenen bir çocuk annesi Ünald, Kayapnar Kaymakaml Aile Destek Merkezinde el sanatlar alannda usta öreticilik yapyor, azmiyle örnek oluyor.

- Yürümeyi hayal ediyordum

Ünald, rahatszlndan dolay 10 yandan beri yürüyemediini, hayata küstüü için babasnn srarna ramen okula gitmek istemediini söyledi.

Pencereden dary izlerken insanlarn merdivenlerden hiçbir yere tutunmadan inmesini izleyip, o ekilde yürümeyi hayal ediyordum. Neden ben de öyle yürüyemiyorum diye üzülüyordum. 17 yanda babam kaybettim. Babam kaybettikten sonra daha çok bolua girdim. Daha çok yalnz hissettim kendimi ve daha çok üzüldüm. diyen Ünald, 18 yana kadar kemik geliiminin sürmesi nedeniyle tedaviye geç balandn aktard.

Ünald, ameliyatlarn 25 yanda tamamlandn ve yürümeye baladn, hayallerinin gerçek olduunu dile getirerek, kimseye tutunmadan yürüyebilmenin mutluluunu yaadn belirtti.

- Yeni hayatmda kendime güvendim

Bu süreçte okumad ve evde oturduu için kendisini ie yaramaz hissettiini anlatan Ünald, öyle konutu:

Açktan eitimimi tamamladm. hayatna atlmak istiyordum. 2003 ylnda bir toplantda tantm Necla Hattapolu sayesinde hayatm deiti. Necla hanm beni kendi kurduu vakfa davet etti. Orada kz çocuklarna el sanatlaryla ilgili ders veriyorlard. Gittiimde bana da çok destek oldular. Vakfta el sanatlaryla ilgili kendimi gelitirmitim. Yeni hayatmda kendime güvendim ve ayaklarmn üzerinde durmay baardm için mutluyum. nsan yeter ki inansn ve kendine güvensin, baaramayaca bir ey yok. imdi üniversite okuyorum. Halk Eitim Merkezine, el sanatlar eitimi vermek için bavuru yaptm. lk görev yerim Sur ilçesine bal Tanolu köyü oldu. Yaptklarm Dicle Üniversitesinin dikkatini çekti. Üniversiteye el sanatlar dersi vermem için davet ettiler. Bir yl üniversitede çaltm. Geçen yl da ADEMde (Aile Destek Merkezi) çalmaya baladm.

- Engelliydim, bunu atm ve insanlara bir eyler öretiyorum

Ünald, 6 yl önce evlendiini, bir erkek çocuunun olduunu anlatarak, Rabbim herkese güzel bir hayat versin. nsan isterse baaramayaca bir ey yok. lk yürümeye baladmda üç adm attm. çok farkl bir duygu. imdiki hayatmla o zamanki hayatm karlatrdmda çok büyük farkllk var. O zamanlar çok hatrlamak istemiyorum. lk yürümeye baladmda yeniden dodum, yeniden baladm hayata. dedi.

Herkesin bir engelli aday olduuna dikkati çeken Ünald, kendi yaad zorluklar kimsenin yaamamas dileinde bulundu.

Engelliydim, bunu atm ve insanlara bir eyler öretiyorum. Savatm ve baardm. ifadesini kullanan Ünald, engellilere baaracaklarna inanmalar çarsnda bulundu.

Kursiyerlerden Hülya Adyaman da, bir yl önce tant Fikret Ünaldnn hayat hikayesinden çok etkilendiini, ondan çok ey örendiini söyledi.

Yaamn örendikçe Ünaldya saygsnn daha da arttn anlatan Adyaman, Hayata geç atlm. Onunla tantmz için çok anslyz. Ondan güzel eyler öreniyoruz. Hocamz engelleri ap buraya geldi. Bütün Türkiyenin hocamzn baar hikayesini bilmesini istiyorum. Engelliler istediklerinde her eyi baarabilir. eklinde konutu.

- Hocamz örnek bir insan

Kayapnar Aile Destek Merkezinde koordinatör Nezahat Canpolat, merkezde usta öreticilik yapan Ünaldnn azminden çok etkilendiini, herkesten takdir gördüünü belirtti.

Ünaldnn iini seven birisi olduunu vurgulayan Canpolat, Hikayesini duyduum zaman duygulandm. Hocamz daha önce içine kapanm, sonra azmiyle insanlara kendisini kabul ettirmi. Onu takdir ediyoruz. Hocamz örnek bir insan. Ayn zamanda kendi durumundaki insanlara, hikayesini paylap, azmini gösteren bir insan. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git