O baba tutuklandı

Gaziantep'te Y.G., ağlayan 3 aylık bebeğini döverek darbetti. Bebek tedaviye alınırken, çocuğuna uyguladığı şiddet cep telefonu kamerasıyla kaydedilen baba, tutuklandı.

Haberler 01.12.2021 - 10:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Gaziantepte Y.G., alayan 3 aylk bebeini döverek darbetti. Bebek tedaviye alnrken, çocuuna uygulad iddet cep telefonu kamerasyla kaydedilen baba, tutukland.

Valilikten yaplan yazl açklamada, baz sosyal medya mecralarnda kentte çekildii anlalan, bir babann bebeini darbettiine dair görüntülerin yer ald hatrlatld.

Açklamada, unlar kaydedildi:

29.11.2021 tarihinde emniyet güçlerimize bildirilen bir bebein darp neticesinde yaraland olayla ilgili alnan ifadelerde Y.G. isimli ahsn C.G. isimli bebeini darbettiine dair kamera kaytlar bulunduu anlalmtr. Hastaneye getirilen bebek C.Gnin doktor raporunda kafasnda travmaya bal yaralanma olduu bildirilmi, hastanede tedavisine balanmtr. Olayn üphelisi Y.G. isimli ahs yakalanarak gözaltna alnm ve adli süreç balatlmtr.

Emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edilen Y.G, nitelikli kasten öldürmeye teebbüs suçundan tutukland.

- Hayati tehlikesi devam ediyor

Özel Anka Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi Uzman smail Demir, bebein gece saatlerinde Gaziantep Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesinden kendilerine sevkli olarak kafa travmas ikayetiyle geldiini söyledi.

Beyin kanamas tespit edilmesi üzerine bebein youn bakm takibi için hastanelerine getirildiini dile getiren Demir, öyle konutu:

Gece 1 civarnda hastanemize geldiinde uur durumu uykuya meyilliydi, hareketlerinde biraz azlk vard. Genel olarak çok da kötü deil ama iyi de deildi, uur durumundan dolay, travmaya bal olarak. Yaplan tetkiklerinde kanama tespit edildi. Ameliyatlk bir durumu yoktu ve medikal tedavisine baladk. çekilen kontrol tomografilerinde kanamasnda art olmamas üzerine medikal olarak u an youn bakmda tedavi etmekteyiz. Geçirdii kanamadan dolay hayati tehlikesi devam ediyor.

- Bebek ve anne için tedbir karar alnacak

Gaziantep Cumhuriyet Basavcl, madur bebek ve anne için tedbir kararlarnn alnacan bildirdi.

Basavclktan yaplan açklamada, bir aylk bebein darbedilmesi olayna ilikin balatlan soruturma kapsamnda gözaltna alnan üpheli Y.Gnin sevk edildii Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliince tutukland belirtildi.

Açklamada, unlar kaydedildi:

Madur çocuun u an youn bakm ünitesinde tedavisi devam etmekte olup, madur çocuun annesinin ifade alm süreci Adli Görüme Odasnda devam etmektedir. Alnacak ifade ve elde edilen deliller gereince madur çocuk için 5395 Sayl çocuk Koruma Kanunu ve annesi için de 6284 sayl kanun uyarnca gereken tedbir kararlar alnacaktr.

Ana Sayfaya Git