O Belge Ortaya Çıktı

FETÖ'nün darbe girişimini Akıncı Üssü'ndeki 143. Filo'da yönettiği belirlenen örgütün sözde sivil imamı Kemal Batmaz'ın, ABD'ye FETÖ elebaşı Gülen ile kalacağını söyleyerek girdiği ortaya çıktı

Haberler 05.10.2017 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz 2016daki darbe giriimini Aknc Üssündeki 143. Filoda yönettii belirtilen FETÖnün sözde sivil imam Kemal Batmazn, ABDye FETÖ eleba Fetullah Gülen ile kalacan söyleyerek girdii belirlendi.

ABD ç Güvenlik Bakanlnn 8 Eylül 2017de Emniyet Genel Müdürlüüne gönderdii belgeler, Batmazn FETÖ eleba Güleni tanmad yönündeki ifadalerini çürüttü.

Belgeler, Ankara Cumhuriyet Basavclnca Aknc Üssü davasnn görüldüü Ankara 4. Ar Ceza Mahkemesi ile Genelkurmay Ana Karargah davasnn görüldüü 17. Ar Ceza Mahkemesine delil olarak iletildi.

Belgede, Batmazn 1 Ocak 2016da ABDnin New Jersey eyaletinin Newark Havaalanndaki sorgulamasna yer verildi.

Buna göre, ABDye çok sk gidip geldii görülen ve üzerinde 7 bin ABD dolar bulunan ve sorguya alnan Batmaza bu paray nerede kullanaca soruldu.

Üzerindeki paray ABDdeki harcamalarnda kullanacan belirten Batmaz, kendisini smail çelik isimli arkadann karlayacan, bir gece Riviera adl otelde, ardndan da Yavuz Ulusoy isimli arkadayla mam Muhammed Fetullah Gülen ile kalacan belirtti.

- Öksüz ile ABDye gitmiti

Batmazn FETÖnün hava kuvvetleri imam olduu belirlenen Adil Öksüz ile 11 Temmuz 2016da ABDye gittii tespit edilmiti.

Öksüz ile 2 gün sonra Türkiyeye döndüüne ilikin Atatürk Havalimanndaki görüntüleri de ortaya çkan Batmazn, darbe giriiminin sr kutusu Öksüzden daha etkili bir isim olduu belirtilmiti.

Görüntülerde, Aknc davas sanklarndan eski Aknc Ana Jet Üs Komutan Hava Tugeneral Hakan Evrimin Batmaza ba selam verdii ortaya çkmt.

- Aknc davasnda inkar etmiti

Batmaz, Aknc davasndaki savunmasnda Öksüzle Atatürk Havalimannda görüntülenmesinin tamamen tesadüf olduunu söylerken, üs bölgesine sivil sanklardan Harun Binile arsa bakmaya gittii yalanna da bavurmutu.

FETÖ eleba Fetullah Gülen ile görüüp, darbe plann onaylatt iddialarnn sorulmas üzerine de Batmaz, Ben ne Pensilvanyaya gittim ne orada bir ey onaylattm ne de bu mevzu ile ilgili bir talimat aldm. Yapld denen toplantlara itirak etmedim. yantn vermiti.

Batmaz savclk ifadesinde de FETÖ eleba Güleni basndan tandn ve kendisiyle hiç görümediini iddia etmiti.

Ana Sayfaya Git