O bombalar nasıl geldi?

Üniversite kampüsünde 4 polis memurunu şehit eden bombalı saldırıyla ilgili "O bombalar nasıl geldi" sorusuna yanıt aranırken, 3 kişi gözaltına alındı. Patlamada 5 metre çapında, 1 metre derinliğinde çukur oluştu.

Haberler 18.01.2017 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Sur lçesinden çkarlan hafriyat ve molozlarn döküldüü Dicle Üniversitesi kampusundaki hafriyat alannda görevli polislere yönelik düzenlenen ve 4 polisin ehit edildii, 2 polis memurunun de yaraland bombal saldr çok yönlü soruturulurken, polis O bombalar nasl geldi? sorusuna yant aryor. Üç kii gözaltna alnrken, bombann patlad yerde 5 metre çapnda ve 1 metre derinliinde çukur olutu. Patlama srasnda mezarlk duvarnn bir ksm ykld, baz mezarlar tahrip oldu.

ÜNVERSTE KAMPÜSÜ

Dicle Üniversitesi yerlekesindeki hafriyat döküm alannda çevre güvenliini salayan çevik kuvvet polislerini tayan zrhl aracn geçii esnasnda Sadi Tanolu Köyü Mezarl duvarnn olduu bölgeye önceden tuzaklanan patlaycnn infilak ettirilmesine ilikin balatlan soruturma sürüyor.

Üç K GÖZALTINDA

4 polisin ehit olduu, 2 polis memurunun yaraland bombal saldrnn ardndan polis ekiplerince düzenlenen operasyonda olayla balantl olduklar iddiasyla 3 üpheli gözaltna alnd. Zanllarn emniyetteki ilemleri sürüyor. Gözaltna alnanlardan birinin olay srasnda yardm bahanes ile olay yerine gelip bir polisin silahn ald belirtildi.

TERK EDLM MOTOSKLET

Saldr noktasndan 500 metre uzaklkta terk edilmi olarak bulunan ve Emniyet müdürlüüne götürülen sepetli 2 motorsikletin ise incelenmesi sürüyor. Polis, soruturma kapsamnda Dicle Üniversitesinde bulunan güvenlik kamera görüntülerini de incelemeye ald. Saldrnn ardndan teröristlerin yakalanmas için bölgede balatlan operasyon sürüyor.

O BOMBALAR NASIL GELD

Polis özellikle, üniversite kampüsü ve harfiyet alanndaki güvenlii gözönüne alarak, O bombalar nasl geldi? yönündeki soruya yant aryor. Üniversitenin özel güvenlii ve il emniyet müdürlüünen kendi ekiplerinin kontrolündeki bölgeye, 200 kilo civarnda bombann nasl sokulup, yerletirildii gözaltna alnan üphelilerin sorgulamasnda ilk soru oldu.

200 KLO PATLAYICI

Olay yerinde 5 metre geniliinde, 1 metre derinliinde çukur olumasna, patlaycnn tuzakland mezarlkta da baz mezarlarn tahrip olmasna neden olan patlamayla ilgili yaplan ilk incelemede saldrda 200 kilogram patlayc kullanld tespit edildi.

MEZARLIKLAR TEMZLEND

Mezarla gelen baz vatandalar, yaknlarnn zarar gören mezarlarn temizledi. Bu arada yaral polis memurlarnn tedavisi Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesinde devam ediyor.

YARALILARI ZYARET ETT

Vali Hüseyin Aksoy, 7inci Kolordu ve Garnizon Komutan Korgeneral Ali Sivri, Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Musa çitil, l Jandarma Komutan Tugeneral Ali Demir, 8inci Ana Jet Üs Komutan Tugeneral Kadircan Kotta ile birlikte Dicle Üniversitesi Hastanesinde tedavi gören yaral polis memurlarn ziyaret etti.

Ana Sayfaya Git