O DA KIZINA KAVUŞUYOR

Eylemlerini kesintisiz sürdüren ailelerden Gevriye Ayhan'da mutlu sona ulaştı. Ayhan'ın kızı Pelda Ayhan, Suriye'deki PKK barınaklarından kaçarak, güvenlik güçlerine teslim oldu. Pelda Ayhan, Diyarbakır'a getirilerek, ailesiyle buluşturulacak.

Haberler 17.02.2020 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda HDP il binas önünde oturma eylemi yapan ailelerden Gevriye Ayhann kz Pelda Ayhan (21), Suriyedeki PKK barnaklarndan kaçarak, güvenlik güçlerine teslim oldu. Pelda Ayhan, Diyarbakra getirilerek, ailesiyle buluturulacak.

PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmas isteyen 86 ailenin, HDP il binas önündeki oturma eylemi 168nci gününe girdi. Diyarbakrn merkez Kayapnar ilçesinde oturan, kz Peldann 2014 ylnda kandrlp, daa kaçrldn belirterek, 13 Ocak günü HDP il binas önündeki yerini alan Gevriye Ayhan, oturma eylemi srasnda kznn teslim olduu haberini ald. Önceki akam saatlerinde Suriyedeki PKK barnaklarndan kaçarak anlurfada güvenlik güçlerine teslim olan Pelda Ayhan, sorgusunun ardndan Diyarbakrda ailesiyle buluturulacak. Peldann teslim olmasyla birlikte oturma eylemi yapp evlatlarna kavuan aile says 7ye çkt.

BAKAN SOYLU BLGY VERD

çadrda eylemdeyken çileri Bakan Süleyman Soylunun kendisini cep telefonundan aradn ifade eden Ayhan, kznn örgütten kaçp anlurfann Suruç ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olduunu söylediini belirtti. Kzyla bugün veya yarn buluturulacan dile getiren Ayhan, öyle konutu:

Bakanmz bana Gözünüz aydn kznz teslim olmu. dedi. Allah ondan raz olsun. Kzm geldii için çok sevindim, çok mutluyum. Cumhurbakan Erdoan ve Bakan Soyluya çok teekkür ederim. Bize büyük destek verdiler. Allah onlardan raz olsun, Allah devlete zeval vermesin. Eyleme katlan dier annelerin de çocuklarna kavuacana inandn dile getiren Ayhan, Allah bu annelere evlat acs göstermesin. nallah dier aileler de yaknda çocuklarna kavuur. dedi.

ANNELERN GÖZYALARI DURSUN

Souk havaya ve kara ramen eylemlerini sürdüren annelerden Fatma Bingöl, yapt açklamada, evlatlarna kavumak istediklerini söyledi.

HDP il binas önünde 168 gündür çocuklarn beklediklerini belirten Bingöl, Bütün aileler kararl, evlatlarmz almadan buradan gitmeyeceiz. çocuklarmz artk geri versinler. Artk daa çocuklar götürmesinler. Bu kan, annelerin gözyalar dursun. diye konutu.

HDP ve PKKya tepkisini dile getiren Bingöl, Bu annelerin ah yanlarna kar kalmayacak. PKK bu annelerin gözyalarnda boulacak. Kendi çocuklar ku tüyü yataklarnda yatyor, bizimkiler dada soukta yatyor. nallah onlar gözyalarmzda boulacaklar. Bu annelerin gözya boa gitmeyecek. ifadelerini kulland.

Bingöl, güvenlik güçlerine teslim olmas için evladna çarda bulunarak, 5 yldr psikolojim bozuldu, uyuyamyorum. dedi.

EVLADIM GELRSE çM ISINIR

Anne Songül Altnta ise olunun 5 yl önce PKK tarafndan kaçrldn anlatt. Eylemini sürdürmekte kararl olduunu vurgulayan Altnta, unlar kaydetti: PKK çözülmeye balad, inallah sonu gelecek. Baz annelerin evlad geldi, bizim de gelecek inallah. Evladmz gelecek, biz de onlarn bitiini zevkle seyredeceiz. Allah hakkmz bu PKKya brakmasn. ki cihanda elimiz onlarn yakalarnda olacak. Burada üzerimize kar yayor ama bizim içimiz daha beter buz tutmu. Evladm gelirse içim snr.

KIZIMI KAçIRIP, PKKYA SATTILAR

7 yl önce PKK tarafndan kaçrlan kz Zübeyde için Hakkarinin emdinli ilçesinden gelerek HDP Diyarbakr l Bakanl binasnda önündeki oturma eylemine katld. Koç, kznn zorla götürülerek PKKya satldn belirterek, unlar söyledi:

PKK yandalar, kzm alp PKKya satt. Kzm için buradaym, onu almadan gitmeyeceim. Kzm, beni duyuyorsan o zalimlerin elinden kaç, gel devletimize teslim ol. Ben biliyorum seni zorla götürdüler, sattlar seni. Onlar kendi evlerinde keyif yapyorlar, seni de ölüme gönderdiler. Kaç gel, teslim ol, ceza da vermiyorlar. HDP ve PKK diyor sizin çocuklarnz kendi isteiyle geliyor diye, bunlarn yüzü ortaya çkt, Vanda HDP milletvekilinin arabasnda bir PKKl yakaland. Onlar bizim çocuklarmz zorla götürüyorlar, demesinler kendi istekleriyle geliyorlar diye. Hiçbir çocuk kendi isteiyle gitmiyor oraya. Kimse anasn babasn ailesini brakmaz. Artk yeter, analar alamasn. Bu HDPyi de kapatsnlar. çocuklarmz gelip teslim olsunlar, orada ölüm var.

7 ALE EVLADINA KAVUMU OLDU

Hacire Akarn olu Mehmetin yan sra eyleme katlanlardan Hatice Ceylann olu Cafer, Hüsniye- Hüseyin Kaya çiftinin kzlar Mekiye, Halime Kadrann torunu Halil brahim Kadran, Necla-Metin Açan çiftinin olu Harun Açann ve Nizamettin-Aslhan Erefolu çiftinin olu Hüseyin, son olarak ta önceki gün Gevriye Ayhann 21 yandaki kz Pelda Ayhan kaçarak, güvenlik güçlerine teslim olmasyla oturma eylemi yapan ailelerden 7s evlatlarna kavumu oldu. Hatice Ceylan, Halime Kadran ile Hüsniye- Hüseyin Kaya, Necla-Metin Açan ve Nizamettin-Aslhan Erefolu çiftleri, dier ailelere destek olmak için oturma eylemlerine devam ediyor.

Ana Sayfaya Git