O dergiyi hemen kapattı!

Sözcü gazetesinin ücretsiz olarak dağıttığı ünlü sözde mizah dergisi Gırgır, Hz. Musa ile ilgili yayınlandığı skandal karikatür sonrası flaş bir karar alarak bugünden itibaren kapatıldı.

Haberler 18.02.2017 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son saysnda yaynlad bir karikatürle kamuoyunda büyük tepki toplayan Grgr Dergisi, kapatld. Yaync irketin avukat, Buna sebep olan çizer ve çalanlar hakknda yaync firma olarak Cumhuriyet Savclna suç duyurusunda bulunacaz dedi.

Son saysnda yaynlad Hz. Musaya hakaret eden karikatürle kamuoyunda büyük tepki toplayan, Sözcüyle beraber bedava datlan Grgr Dergisi, yaync irket tarafn bugünden itibaren kapatld. Peygambere küfür ve hakaret eden Grgr, artk satlmayacak.

Yaync irketin avukat tarafndan yaplan açklama öyle: Grgr dergisinin son saysnda yaynlanan ho olmayan karikatür nedeniyle yaync irket Grgr dergisinin kapatlmasna ve dergide çalanlarn tamamnn iten çkarlmasna karar vermitir. Bu karikatürün yaynlanmas en bata toplumumuzu rahatsz ettii gibi, yaync irketi de çok rahatsz etmitir. Karikatürün firmay zor durumda brakmak amacyla kötü niyetli çalan kii veya kiiler tarafndan yaynlandn düünüyoruz. Kasti bir tutum söz konusudur. Dini deerlerin aaland bu karikatür kötü niyetli bir tutumla çizilerek, yaync irkete danlmadan, adeta gizlenerek, son anda habersizce yayna verilmitir. Bunu yapan çalanlar dini deerleri aalamak suretiyle suç ilemitir. Buna sebep olan çizer ve çalanlar hakknda yaync firma olarak Cumhuriyet Savclna suç duyurusunda bulunacaz.

GIRGIR DERGSNE SORUTURMA

Grgr mizah dergisinin 7. saysnda yer alan Musa Kzldenizi ayrr ve Yahudileri kurtarr balkl karikatürün hakaret içerikli olduu iddiasyla halkn bir kesiminin benimsedii dini deerleri aalamak suçundan soruturma balatld.

Küçükçekmece Cumhuriyet Basavclndan yaplan yazl açklamada, derginin 7. saysnn 10. sayfasnda yaynlanan Musa Kzldenizi ayrr ve Yahudileri kurtarr balkl karikatürün hakaret içermesi nedeniyle resen soruturma balatld belirtildi.

Açklamada, karikatürün, Hz. Musa bata olmak üzere Musevilik ve slam gibi semavi dinlere hakaret içerdiine ilikin hususlarn soruturulabilmesi için üpheliler hakknda halkn bir kesiminin benimsedii dini deerleri aalamak suçundan soruturma açld kaydedildi.

Ana Sayfaya Git