O görüntüler ortaya çıktı!

Diyarbakır'da bazı internet siteleri ile terör örgütüne müzahir sosyal medya hesaplarında DÜ'de "Kürtçe ıslık çaldıkları gerekçesiyle" öğrenciler hakkında dava açıldığına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığı görüntülerle ortaya çıktı.

Haberler 23.02.2018 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Dicle Üniversitesinde (DÜ) örenciler hakknda Kürtçe slk çaldklar gerekçesiyle dava açld iddialarnn gerçei yanstmad, görüntülerle tespit edildi.

DÜ Hukuk Fakültesi önünde 20 Mart 2017de nevruz bahanesiyle düzenlenen, PKK/KCK örgütüne atfen yazlan sözde mar slkla söyleyen örencinin ikaz edilmesi üzerine yaanan arbedede polise kafa atlan izinsiz gösteriye ilikin balatlan soruturmada 12 örenci gözaltna alnd.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca, tutuksuz yarglanan örenciler hakknda terör örgütü propagandas yapmak, 2911 Sayl Yasaya Muhalefet, silahl terör örgütü adna suç ilemek ve görevli memura mukavemet suçlarndan 27,5 yla kadar deien oranlarda hapis cezas istemiyle hazrlanan iddianame 10. Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi.

- Kürtçe slk yalan

Diyarbakrda baz internet siteleri ile örgüte müzahir sosyal medya hesaplarnda DÜde slkla Kürtçe mar çaldklar gerekçesiyle örenciler hakknda dava açldna ilikin haberlerin gerçei yanstmad, dava dosyasnda yer alan görüntülerde ortaya çkt.

ddianamede, iddet içeren nevruz çars daveti ile yasa d çarya ilikin kanuna aykr ders boykotu ve izinsiz gösteri yaplaca eklindeki ihbar üzerine güvenlik güçlerinin söz konusu bölgeye sevk edildii belirtildi.

- Gösterici, polisin kafasna yumruk att

8 polisin ikayetçi olarak müteki sfatyla yer ald iddianamede, olayda görevli bir polis memurunun ifadesine ilikin, unlar kaydedildi: Grup içerisinde bulunan üpheliler Suat Mustafa . ve Hüseyin K. slk çalarak Devrim çark isimli mar seslendirmeye baladlar. Yetkili polis memuru tarafndan Suat Mustafa . uyarlarak, kimlik tespiti yaplmak istendiinde direnmeye balad. üpheli, polis memurlarn iterek ve darbederek görevlerini yapmalarna engel oldu, bir polis memurunun kafasna yumruk att. Bunu gören gruptaki kiiler de bize saldrmaya balad. Bu kiilerden direnç gösterdikleri ve bize fiziki müdahalede bulunduklar için ikayetçiyim.

- Polislerde darp ve cebir izleri tespit edildi

ddianamede, mütekilere ait adli raporlar incelendiinde beyanlar ile uyumlu darp ve cebir izlerinin bulunduunun anlald aktarld.

Olay anna ilikin kamera kaytlar ve görüntü tespit tutanaklarnn incelendii belirtilen iddianamede, u ifadelere yer verildi: Polis memurlarnn izinsiz toplanan grubu datmak istedii esnada üpheliler Suat Mustafa , Hüseyin K, Ahmet T. ve Nazdar Gnin polise kar fiziki müdahalede bulunduklar anlalmtr. Özellikle üpheli Suat Mustafa nin Devrim çark olarak tespit edilen terör örgütü propagandas niteliindeki mar slk çalarak seslendirmesi ve polise kar direnmesi üzerine dier üphelilerin de direnmeye baladklarnn görüldüü tespit edilmitir.

- Görüntülerde polise kafa atld görüldü

Dava dosyasna olay günü yaananlara ilikin eklenen kamera görüntülerinde görevli memura mukavemet gösteren üpheli Suat Mustafa nin polise kafa atarak saldrd yer alyor.

ddianamenin deerlendirme ksmnda, olay günü PKKnn gençlik yaplanmas YDG-Hnin kentte nevruz bahanesiyle cebir, iddet, tehdit ve ders boykotu içeren çars üzerine üphelilerin olay yerinde izinsiz ekilde topland belirtildi.

Güvenlik güçlerinin ikazlarna ramen dalmadklar kaydedilen iddianamede, görevli polis memurlarnn yetkilerini kullanarak izinsiz toplant ve gösteri yürüyüünü engellemek, üphelileri tespit ederek yakalamak ve savclk talimat üzerine gözaltna almak istedii, bu srada üphelilerin görevli polis memurlarna kar aktif mukavemette bulunarak, dalmadklarna yer verildi.

- stenilen ceza

ddianamede tutuksuz yarglanan Hüseyin K, Suat Mustafa , çidem A, Nazdar G, Ahmet T, Dilan D, Mazlum B, Mazlum T, Muhammed ç, Nuda D, Semra Ö. ve Zeynep Ö. hakknda terör örgütü propagandas yapmak, 2911 Sayl Yasaya Muhalefet, silahl terör örgütü adna suç ilemek ve görevli memura mukavemet suçlarndan 8 yldan 27,5 yla kadar deien oranlarda hapis cezas isteniyor.

Ana Sayfaya Git