O ihaneti unutmayız

Varank, Kobani soruşturmasına ilişkin konuştu "Türkiye'yi terör iklimiyle dize getirme planının ilk aşaması olan 6-8 Ekim olaylarını, bu ihaneti asla unutmayız"

Haberler 26.09.2020 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank, Ankara Cumhuriyet Basavclnn, 2014te Kobani bahanesiyle düzenlenen eylemlere ilikin soruturmasna ilikin, Türkiyeyi terör iklimiyle dize getirme plannn ilk aamas olan 6-8 Ekim olaylarn, bu ihaneti asla unutmayz. dedi.

Bakan Varank, Diyarbakrda Sanayi Mektebinin açl amacyla düzenlenen törende yapt konumada, bugün gündemin biraz scak olduunu belirterek, Kobani olaylarn bahane ederek, ehirleri talan edenler hakknda yürütülen bir soruturma neticesinde adli ilemler yapldn söyledi.

OPERASYONU DEERLENDRD

imdi birtakm kiiler çkp, 6 yl sonra m bu ilemler yaplyor diye yaygara çkarmaya çalyor. diyen Varank, yaplan uygulamann adli mercilerin takdiri olduunu bildirdi.

Varank, unu açkça söylemek istiyorum. Günlerce ehirlerimizi yakp ykan, kamu binalarmz talan eden, Yasin Börü bata olmak üzere birçok sivilimizin canna kasteden bu olaylar, bu iin sorumlularn unutacamz sanyorlarsa, büyük yanlg içindeler. Türkiyeyi terör iklimiyle dize getirme planlarnn ilk aamas olan 6-8 Ekim olaylarn, bu ihaneti biz asla unutmayz. Hamdolsun, büyük bir mücadele sergileyerek, bize kurulan tüm tuzaklar tersine çevirdik. ifadelerini kulland.

Türkiye ve Diyarbakr o günlere geri döndürmeye çalanlara asla müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Varank, te Sanayi Mektebi gibi yatrmlar bu iklimi özleyenlerin hayallerini bozmaya devam edecek. diye konutu.

Ana Sayfaya Git