O kızların pişmanlığı

PKK'lı kız, örgüte katılmasından duyduğu pişmanlığa ilişkin ifadesi iddianamede yer aldı; "İlk pişmanlığı 40 kadın örgüt üyesiyle uyandığımda yaşadım. Ben insan öldüremem, kime karşı silah kullanacağız dedim" dedi.

Haberler 20.02.2017 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr-Mardin karayolunda yol kontrolü srasnda durdurulan minibüsün gizli bölmesinde yakalanan 2 kadn teröristin de aralarnda bulunduu 7 sank hakknda silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 15 yla kadar hapis cezas istemiyle dava açld.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca 2si tutuklu 7 üpheli hakknda hazrlanan iddianame 8. Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi.

ddianamede, 8 Ekim 2016da Diyarbakr-Mardin yolu üzerinde çnar ilçesi sanayi kavanda yol uygulama noktasnda durumundan üphelenilerek durdurulan 33 VFA 77 plakal minibüste kadn sesleri geldii için gerekli önlem alndktan sonra yaplan aramada aracn gözle görülmeyecek gizli bölümünden Gamze A. ile Naime çnin çkarld yer ald.

Gizli bölmeden bulunan söz konusu 2 kiinin yan sra minibüsteki Ramazan S, Mustafa ç. ve irket yetkilileri Yavuz ç, Behzat ç ile minibüsün servis oförlüünü yapan Esat çnin yakaland ifade edilen iddianamede, iki üphelinin tutukland 5 üphelinin ise tutuksuz yarglanmak üzere serbest brakld ifade edildi.

- Beni 2 gün boyunca bir konteynere braktlar

ddianamede, üphelilerden Gamze Ann PKKya nasl katld yönündeki ifadelerine ilikin, unlar kaydedildi: Merkez Balar ilçesindeki Namk Kemal Lisesinde okurken, kod adnn, Sema olduunu bildiim örgüt mensubu ile tantm. Bu kii Kandilden geldiini belirterek, bana örgütün çalmalar hakknda bilgi verdi. O dönemde psikolojim bozuk olduu için kimliimi alarak evden kaçtm.

Yeniköy Mezarlnn bulunduu bölgede Sema ve Remziye kod adn kullanan terör örgütü mensuplaryla bulutuunu dile getiren Gamze A, ifadesinde unlara yer verdi:

Sema kod adl örgüt mensubu 15 günlük eitimden geçeceimi belirtti. Daha sonra beni bir araca bindirdikten sonra bana, Dorin kod ismini verdiler. Eer polis veya asker durdurursa, Evden kaçtm, sevdiim var, yanmdakiler daymn kz. dememi söylediler. Lice ilçesine doru gittiimiz srada bir karakolu geçtikten sonra gözlerimi balayp, koltua uzanmam istediler. Gözümü neden baladklarn sorduumda, Buras önemli bir yer nedenini sorma. dediler. Yaklak 2 saat sonra örgüt mensuplarnn gömüldüü mezarlk alanna geldik ve beni 2 gün boyunca bir konteynere braktlar. Hamzabey denilen bir alana gittik. Gittiimiz bölgede örgüt üyeleri uyuyordu.

fadesinde, lk pimanl 40 kadn örgüt üyesiyle uyandmda yaadm. diyen Gamze A. bir örgüt üyesinin kendisinden kimliini aldn ve artk Ruken kodunu kullanacan söylediini öne sürdü.

- Geldiime pimanm, kime kar silah kullanacaz?

Viyan kod adl teröriste, Geldiime pimanm, ben insan öldüremem, kime kar silah kullanacaz, gidip askere teslim olacam. 15 günlük eitim dediniz beni buraya getirdiniz, ben silah kullanamam. dediini ileri süren Gamze A, örgüt üyesinin kendisine sinirlenerek cezalandrmak için ellerini baladktan sonra iki gün boyunca bir aacn altnda beklettiini ifade etti.

Gamze A, 3 hafta boyunca kimseyle konumadn, sürekli pimanln dile getirdii için Amara kod adn kullanan örgüt üyesinin kendisine küfür ve hakaret ettiini öne sürdü.

Krsalda örgüt üyeleri tarafndan kendilerine ideolojik eitim verildiini savunan Gamze A. ifadesinde, unlar anlatt:

Yeni katlan örgüt üyelerine silah eitimi veriliyordu. Ben silahtan korktuum ve gönülsüz olduum için onlar hiç dinlemiyordum. Eitim amaçl bile hiçbir zaman ate etmedim. Ancak ben bir kez Viyan kod adl örgüt üyesinin silahn alarak kaçmak istedim. Silah aldmda bir anda ate ald. Korkarak silah yere attm. Viyandan bir sürü azar iittim. Bizi mi vuracaktn? diye sordu. Ben de ona, karncay bile öldüremeyeceimi söyledim. Ortamlarda baz örgüt üyeleri askere bomba atp, silahla öldürdüklerini anlatyorlard. Ben de onlara, Bunu yaparak elinize ne geçti? Bir günah ilemisiniz bari bu ekilde anlatmayn. dedim. Onlar da Sistemin ajan msn? diyerek beni yanlarndan kovuyordu.

- Avrupaya çalmaya göndereceiz

Viyan ve Yona kod adl örgüt üyelerinin kendisini, Avrupaya çalmaya göndereceiz, akln bana belki gelir. Belli bir müddet kaldktan sonra tekrar buraya geleceksin. Giderken yolda gözünüz kapal olacak. Gideceiniz araçta kesinlikle sesini çkartmayacaksn. diyerek tembihlediini dile getiren Gamze Ann ifadesinde unlar yer ald:

Yakalandm gün gözlerimiz kapal halde bir araca binmitik. 4 saat sonra bizi baka bir aracn gizli bölmesine soktular. Hiç hava alamyordum. Bulunduumuz bölgede su yoktu. Ronaya, Ben artk dayanamyorum, benim panik atam var. dedim. Daha sonra elim ve ayamla saa sola vurmaya baladm. Sesimizi duyanlar, Siz kimsiniz, kimlerdensiniz? diye sordular, biz de Bizi kurtarn her eyi anlatacaz. dedik. Bize verilen notu parçalayarak yuttuk. Polisler bizi bulunduumuz yerden çkarttlar. Serbest kalrsam okuluma devam edip, eitim hayatm sürdürmek istiyorum. Benim terör örgütüyle ilikim ve irtibatm olmamtr. Kandrlarak krsal alanna gittim. Etkin pimanlk yasasndan yararlanmak istiyorum.

ddianamede, Diyarbakr Kriminal Polis Laboratuvar Müdürlüü görevlilerince gizli bölmede çkarlan örgüt üyeleriyle birlikte yakalanan üphelilerin kyafetlerinden ve minibüsteki incelemede alnan örneklerde patlayc madde izinin tespit edildii kaydedildi.

- Haklarnda istenilen hapis cezas

ddianamede, tutuklu sank Naime ç ve Ramazan S. ile tutuksuz sanklar Gamze A, Yavuz ç, Mustafa ç, Esat ç. ve Behzat E. hakknda silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 7,5 yldan 15 yla kadar hapis cezas isteniyor.

Ana Sayfaya Git