O komutana FETÖ cezası

Diyarbakır'ın 'En kritik karakol'unun komutanına FETÖ'den 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Haberler 19.12.2017 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Liceye 15 kilometre uzaklktaki Duru Jandarma Karakol Komutan Üstemen Ö.E. (27), 15 Temmuz darbe giriiminin ardndan FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik sürdürülen soruturma kapsamnda 24 Temmuz günü gözaltna alnd. 14 gün gözaltnda kaldktan sonra çkarld Sulh Ceza Hakimliince tutuklanan ve 31 Temmuz 2016 günü yaymlanan KHK ile TSKdan ihraç edilen Ö.E. hakknda silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 15 yla kadar hapis istemiyle iddianame hazrland. ddianamede üpheli Ö.E.nin FETÖ/PDY terör örgütü üyelerinin kulland ByLock haberleme programn kullandnn tespit edildii belirtildi.

OPERASYONLARIN YÜZDE 60I BU KOMUTANLIKçA YAPILIR

ddianamenin kabul edilmesinin ardndan Ö.E.nin tutuklu yarglamas Diyarbakr 5inci Ar Ceza Mahkemesinde yapld. Durumadaki ifadesinde FETÖ/PDY terör örgütünün hiyerarisinde yer almadn belirten Ö.E., thamlar kabul etmiyorum. Kimseden emir, talimat alp eylem yapmadm. Bylock programn 15 Temmuz darbe giriimi sonras örendim. Bu program cep telefonuma kurup kullanmadm. Görev yaptm yerde dar çkmamz yasakt. Sadece yllk izin ve operasyonlarda çkabiliyorduk. Cep telefonum bozuktu ve arj çok çabuk bitiyordu. Dar çkamadm için telefonu deitirme imkanm yoktu. 13 Temmuzda yllk izne ayrlnca cep telefonu aldm. Subay olmadan önce de bu hatt kullanyordum. Hattm hiç deitirmedim. Bylock kullanm olsam, 18 Temmuzda gelirken telefonumu yanmda getirmezdim. Hala yaplan operasyonlarn yüzde 60 bu komutanlkça yaplr. çok skntl bir karakoldur. Sürekli takviye ekipler gönderilirdi dedi.

SAVCI:TUTUKLULUK HAL DEVAM ETSN

Esas hakkndaki görüünü açklayan savc, sann 10 yldan bu yana kullandn söyledii telefon hattndan ByLock programn kullandnn tespit edildiini belirterek, ByLock serverinin hedef IP adreslerine sann kulland hat ile ayn hat ve ayn telefon ile internet üzerinden eriim saladnn belirlendiini kaydetti. Sann, mail göndermek ve almak, 2 kez arama yapmak, 3 kez mesaj göndermek ve mesaj almak suretiyle ByLock programn kullandn kaydeden savc, Ö.E. hakknda devre arkada olan bir tann ifadesinin bulunduunu da belirtti. Sann FETÖ/PDY terör örgütünün gizli haberleme program olan ByLock isimli program kullandnn belirlendiini vurgulayan savc, Ö.E.nin hiyerarik yapsna dahil olarak FETÖ/PDY silahl terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdiini kaydetti. Sann cezalandrlmasn talep eden savc, kuvvetli suç üphesi nedeniyle Ö.E.nin tutukluluk halinin devamn istedi.

OLUMLU DAVRANI NDRM VE TAHLYE

Kararn açklayan mahkeme, Ö.E.yi önce silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 5 yl hapis cezasna çarptrd. Sann eyleminin terör suçu saylmas nedeniyle cezay 7.5 yla çkaran mahkeme, Ö.E.nin yarglama sürecindeki davranlarnn olumlu olmas nedeniyle cezasn 6 yl 3 aya indirdi. Mahkeme, sann tutuklulukta geçirdii süre ve tutuklamann tedbir olmasn dikkate alarak sank Ö.E.nin tahliyesine de karar verdi.

KARAKOLA 3 AY ÖNCE DE SALDIRI OLDU

Duru Jandarma Karakoluna en son geçen Eylül aynda bombal araçla saldr düzenlenmi, karakol önündeki beton bariyerlerden oluan güvenlik duvar nedeniyle herhangi bir can kaybnn yaanmad saldrda bir asker hafif ekilde yaralanmt.

Ana Sayfaya Git