O makamda oturmayız!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Selçuk Mızraklı daha önce 750 bin TL denilen; ancak belediyedeki faturası inceledikten sonra 1 milyon TL’yi aşan bir ücrete mal olan lüks makam odasını kullanmayacaklarını belirtirken, Oda için meclis toplantısında karar alınacağını açıkladı.

Haberler 19.04.2019 - 12:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisinden (HDP) Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Bakan seçilen Dr. Selçuk Mzrakl, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile belediyeye kayyum olarak atanan ve mahalli seçimlerde AK Partinin Büyükehir Belediye Bakan aday gösterilen Etimesgut Kaymakam Cumali Atillann belediyede yaptrd lüks makam odasnn yan sra iç içe yaplan lüks dinlenme odas ve banyosuyla ilgili, karar alnarak o makama oturmayz dedi. Ziyaretleri kabul eden Mzrakl, vatandalarn, kayyumun özellikle lüks banyosu ve makam odasn görme talebinde bulunduuna dikkat çekerken, henüz bu mekanlar halka açmadklarn söyledi.

ARAMA NOKTALARI KALDIRILDI

HDPli Bakan Mzrakl, Belediye Bakanl görevine start verirken, belediyedeki deiiklirde göze çarpmaya balad. Belediyeye girilerdeki polis noktalarnda yaplan aramalara son verilirken, noktalar ve bariyerler de kaldrld. Bariyer ve kontrol noktalarnn kaldrlmas üzerine belediye içileri, binann çevresini tazyikli su ile ykad.

USULSÜZLÜKLER LED PANOLARINDA GÖSTERLECEK

Oluturulan Kayyum Hasar Tespit Komisyonu, Kasm 2016dan bu yana kayyumun yapt ihaleler, ödemeler, çalmalar ve icraatlarn raporlatrmak için çalmalarn sürdürürken, kayyumun tespit edilecek olan usulsüzlükleri ise kentin farkl yerlerinde bulunan kl led panolarnda gösterilecek.

MAKAM ODASINI KULLANMAYACAIZ

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Bakan Selçuk Mzrakl daha önce 750 bin TL denilen ancak belediyedeki faturas inceledikten sonra 1 milyon TLyi aan bir ücrete mal olan lüks makam odasn kullanmayacan bildirdi. Mzrakl, Hiçbir ekilde oray kullanmayacaz. nsann gözünü yoruyor, yüreini yoruyor. Oray ne yapacamz da yine belediye meclisimizle beraber deerlendireceiz dedi.

KENDSNE KÜçÜK BR DÜNYA YARATMI

Kayyum döneminde korkunç bir savurganlk, yama ve tahribat yaandn ifade eden Mzrakl, Tam bir mirasyedilik durumu var. Bu halka ait olduu dönemlerde oldukça zorluklarla biriktirilmi deerlerin adeta yamalandn gördük. Halka ait olan kaynan kullanmnda fütursuzca harcanmasndan dolay ciddi ekonomik skntlar içine giren belediyenin kötü bir durumda olduunu biliyoruz. Halk yerine kendilerine hizmet ettiklerini gördük. Gördüklerimiz adeta bir kayyum raporu gibidir. Yaad corafyadan kopmu, kendisine ayr adeta küçük bir dünya yaratm. Dardaki gerçeklikle ba kuramam bir zihniyetin görüntülerini izledik. Bizler ilkokula gittiimizde annelerimiz bize, Yannzdaki çocuk evinden yiyecek bir ey getirmemise ya onunla paylan ya da ona göstererek yemeyin derdi. Gördüklerimiz insanda bir mahcubiyet duygusu yaratyor. Hicap duyuyorsunuz. çok fazla söze gerek yok, yaplanlarn görülmesi yeterli diye konutu.

DSK GENEL MÜDÜRÜNÜN ODASI

Öte yandan, Bakan Mzrakl, kayyumun atafatl lüks makam odas ve banyosunun görüntülerinin ardndan Diyarbakr Su ve Kanalizasyon daresi (DSK) Genel Müdürünün odasn görüntülerini de twitter hesabnda paylat. Görüntüde, lüks makam odas ile banyo dikkat çekerken, Mzrakl görüntünün altna, Diyarbakr DSK genel müdürlük odas Gönül Belediyecilii deil Banyo Belediyecilii yapmlar notunu dümesi dikkat çekti.

DSKNN GENEL MÜDÜRLER

Kasm 2016da Büyükehir Belediyesine kayyum atandktan sonra Kocaeli Büyükehir Belediyesinden getirilen Ahmet Karada, DSK Genel Müdürlüüne atand. Bir süre görev yaptktan sonra kayyumla yaanan sorun nedeniyle Karada tayin isteyince bu kez Devlet Su leri (DS) Genel Müdürlüü personeli M. Frat Tuti, genel müdür vekili olarak görevlendirildi. 31 Mart seçimlerinden birkaç gün Tuti, DSK Genel Müdürlüüne asaleten atand.

Ana Sayfaya Git