"Oğlumun gençliğini, hayallerini çaldılar"

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin, partinin il binası önünde 3 Eylül'de başlattığı oturma eylemi sürüyor.

Haberler 26.10.2019 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin, daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önünde balatt oturma eylemi devam ediyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, HDP l Bakanl önünde 3 Eylülde balatt oturma eylemi sürüyor. Oturma eylemine 6 Eylülde katlan annelerden Mevlüde Üçda, 1 Haziran 2015ten bu yana haber alamad olu Ramazan Üçda için oturma eylemine katldn söyledi.

Oluna kavuana kadar eylemini sonlandrmayacan kaydeden Üçda, kar ve yamur yasa dahi eyleme devam edeceini belirtti.

- Kendi çocuklarnn eline keman verdiler

çocuundan ayr kald için zorluk çektiini anlatan Üçda, unlar söyledi:

Biz onlardan sadece evladmz istiyoruz. Evlatlarmz gelmezse kar k da olsa son kii ben dahi kalsam eylemimi sürdüreceim. Ne zaman ki çocuumu bana getirirlerse o zaman bitiririm. Benim çocuum Kuran- Kerimi ezberlemiti, hafz olacakt. Onun da benim de hayallerimiz vard. Neden benim çocuumun hayalini yktlar, onun eline silah verdiler. Kendi çocuklarnn eline keman verdiler, özel okullarda okuttular. Benim çocuum neden orada kalsn.

4 yldr olu Fatihten haber alamadn belirterek eylemini sürdüren Sevda Demir ise evlad için sonuna kadar eylemini sürdürmeye kararl olduunu söyledi.

çocuunun kandrlarak HDP il binasndan daa götürüldüünü söyleyen Demir, öyle devam etti:

Olum gelene kadar buradan ayrlmayacam. Nasl götürdülerse öyle de getirsinler. Olumu çok özledim onun hayalleri vard. Olumun gençliini, hayallerini çaldlar. 53 gündür buradaym, sonuna kadar da devam edeceim. 3 yerimden ameliyatlym soukta kalmamam gerekiyor ancak yine de olum gelene kadar gitmeyeceim. Sürekli gözya döküyorum, yemek yiyemiyorum. Sürekli onun hayalleriyle yayorum.

Ana Sayfaya Git