Öğretmenlere öğretmenlik dışındaki geçici görev verilmesin

MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz imzası ile 81 il Valiliğine gönderilen genelgede, öğretmenlerin geçici olarak diğer eğitim kurumlarında veya il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde görevlendirmeleri nedeniyle eğitim öğretimde sıkıntıların ortaya çıktığı ve bazı okullarda öğrencilerin öğretmensiz kaldığının tespit edildiği belirtilerek, öğretmenlerin zorunlu olmadıkça öğretmenlik dışındaki işlerde geçici görevlendirilmeyecekleri belirtildi.

Haberler 07.09.2017 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

-l Valilikleri ve Merkez Birimleri tekilatlarna gönderilen Milli Eitim Bakan smet Ylmaz imzal genelgede, Bakanla bal eitim kurumlarnda görev yapan öretmenlerin, geçici olarak dier eitim kurumlarnda veya il ve ilçe milli eitim müdürlüklerinde görevlendirmeleri nedeniyle eitim öretiminde skntlarn ortaya çkt belirtilldi.

ÖRETMENLER ASL GÖREVN YAPACAK

Genelgede, Geçici görevlendirilen öretmenlerin yerine ek ders ücreti karl görevlendirmelerin yapld ve hatta bu ara dönemlerde baz okullarda örencilerin öretmensiz kaldnn tespit edilmesi üzerine aadaki açklamann yaplmas gerek duyulmuturdenildi. Örencilerin eitim imkanlarndan eit ekilde yaralanabilmesi, eitim ve öretimin aksamamas, atl kapasitenin aktif hale getirilmesi ve kamu zarar oluturulmamas bakmndan baz kararlarn alnd belirtilen genelgede kararlar öyle sraland:

TE GENELGEYLE YAPILAN UYARI

*Eitim kurumlarndan norm kadro fazlas öretmen bulunmamas, bu durumdaki öretmenlerin ihtiyaç duyulan okullara görevlendirilmesi esastr.

*Öretmenler, zorunlu olmadkça öretmenlik dndaki ileri yürütmek üzere geçici olarak görevlendirilmeyecektir.

*Zorunlu hallerde bu kapsamdaki görevlendirenler, ihtiyaç ve norm kadro fazlas öretmenler arasndan öncelikle ayn ilçe içinden, ayn ilçede ihtiyaç ve norm kadro fazlas öretmenin bulunmamas halinde il içinde ihtiyaç ve norm kadro fazlas öretmenler arasnda yaplacaktr.

*Atama yetkisi Valiliklerde bulunan eitim kurumlarn öretmen ihtiyac, ihtiyaç halinde norm kadro fazla öretmenler arasnda yaplacak görevlendirmelerle giderilecek ek ders ücreti karl görevlendirme yoluna, ancak ihtiyacn bu ekilde giderilmemesi halinde gidilebilicektir.

*Görevlendirmeler, eitim ve öretimin aksatlmamas ve ders bütünlüünün salanmas için ders yl içerisinde yaplmayacaktr. Bir sonraki eitim ve öretim yl içinde yaplmas düünülen görevlendirmeler 1 Temmuz- 30 Eylül tarihleri aasnda planlanp ayn tarihler içinde ve görev süreleri net olarak belirlenerek sonuçlandrlacaktr.

Ana Sayfaya Git