Ocak sahibi serbest!

Kaçak faaliyet gösteren kömür ocağında meydana gelen ve 7 işçinin hayatını kaybettiği göçükle ilgili soruşturmada gözaltına alınan 3 zanlı, yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Haberler 21.10.2017 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakta ruhsatsz faaliyet gösteren kömür ocanda meydana gelen ve 7 içinin öldüü göçükle ilgili soruturma kapsamnda gözaltna alnan 3 kii, yurt dna çk yasa getirilerek adli kontrol kararyla salverildi.

rnak Cumhuriyet Basavclnca rnak-Cizre karayolunun 20. kilometresindeki maden mevkisinde ruhsatsz iletilen bir kömür ocanda meydana gelen ve 7 içinin hayatn kaybettii, bir içinin ar yaraland göçüün ardndan balatlan soruturma devam ediyor.

HERKES SERBEST

Soruturma kapsamnda taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak suçundan gözaltna alnan F.Y, B.A. ve M.E.M. emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edildi.

Savclktaki sorgularnn ardndan rnak Sulh Ceza Hakimliine çkarlan 3 kii, haklarnda yurt dna çk yasa ve adli kontrol tedbiri konularak serbest brakld.

O ALAN KAçAK BÖLGE

rnak Valilii: Göçüün olduu yerdeki faaliyet kaçak

IRNAKta, 7 kiinin hayatn kaybettii, 1 kiinin de yaraland kömür ocandaki göçük ile ilgili açklama yapan Valilik, kazann olduu alann her ne kadar ruhsat alan içinde olmasna ramen Uygulama Projesinin dnda gerçekletiinden kaçak bir faaliyet olarak deerlendirildiini belirtti.

19 SAHADA ÜRETM YAPILMAKTA

rnak Valilii açklamasnn sonunda ise, rnak l Özel daresinin 4 noktada kantarlar olduu, bu dönemde söz konusu sahada üretim ve sat izni olmad için, ruhsatl sahalarda üretilen kömürler dnda herhangi bir kömür tartm yaplmas söz konu olmad da belirtilerek, Ayrca Valiliimizce kaçak kömür üretim ve sevkiyatnn engellenmesi için; üretime kapal alanlarn giri ve çklarnn fiziki engellerle kapatlmasnn yannda, kolluk kuvvetleri ve dier ilgili birimlerimizce de gerekli denetimler aralksz olarak devam ettirilmektedir. rnak yöresinde Maden leri Genel Müdürlüünce verilen 19 adet iletme ruhsatl sahada üretimler yaplmakta, rnak- Cizre karayolu üzerinde deiik noktalarda kömür stoklar bulunmaktadr denildi.

Ana Sayfaya Git