Öcalan açlık grevine son verilmesi çağrısı

Avukatlarıyla uzun aradan sonra görüşen Öcalan "cezaevindeki açlık grevleriyle" ilgili mesaj verdi. Öcalan'ın "Cezaevleri içindeki ve dışındaki arkadaşların direnişlerine saygı duymakla birlikte, sağlıklarını tehlikeye atacak noktaya taşımamalarını istediğini." söyledi.

Haberler 07.05.2019 - 11:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Asrn Hukuk Bürosu Avukat Newroz Uysal, mralda görütükleri Abdullah Öcalann hazrlad bir metinde, açlk grevlerine ilikin, Cezaevleri içindeki ve dndaki arkadalarn direnilerine sayg duymakla birlikte, salklarn tehlikeye atacak ve ölümle sonuçlandracak konumlara taracak noktaya tamamalarn önemle belirtmek isteriz. ifadelerinin yer aldn söyledi.

Asrn Hukuk Bürosu avukatlar, Abdullah Öcalan ile mral Adasnda yaptklar görümeye ilikin stanbul Taksim Hill Otelde basn toplants düzenledi. Avukat Newroz Uysal, Öcalan ve mraldaki dier hükümlüler Hamili Yldrm, Ömer Hayri Konar, Veysel Aktan imzasnn bulunduu metni okudu.

Türkiyenin hassasiyetlerine de duyarl olunmaldr

Uysaln okuduu söz konusu metinde, nanyoruz ki Suriye Demokratik Güçleri (SDG) kapsamnda Suriyedeki sorunlarn, çatma kültüründen uzak durularak; içinde bulunduklar konumun, durumun Suriyenin bütünlüü çerçevesinde Anayasal güvenceye kavuturulmu yerel demokrasi perspektifinde çözüme ulatrlmas amaçlanmaldr. Bu balamda Türkiyenin hassasiyetlerine de duyarl olunmaldr. deerlendirmesine yer verildi.

Açlk grevlerine son verin çars

Söz konusu metinde, açlk grevlerine son verilmesine ilikin çarda da bulunuldu. Metinde, u ifadelere yer verildi: Cezaevleri içindeki ve dndaki arkadalarn direnilerine sayg duymakla birlikte, salklarn tehlikeye atacak ve ölümle sonuçlandracak konumlara taracak noktaya tamamalarn önemle belirtmek isteriz. Bizim için onlarn akli, fiziki ve ruhi salklar her eyin üstündedir. Ayrca en anlaml yaklamn zihinsel ve ruhi duruun gelitirilmesiyle balantl olduuna inanyoruz.

Bizlerin mraldaki duruu, 2013 Newroz Bildirgesinde belirttiimiz ifade tarznn daha da derinletirerek ve netletirerek sürdürme kararllndadr. Bizim için onurlu bir bar ve demokratik siyaset çözümü esastr.

HDP görümeye ilikin açklama yapt

Öte yandan, Öcalann avukatlaryla görümesiyle ilgili olarak HDP E Genel Bakanlar Pervin Buldan ve Sezai Temelliden bir açklama geldi. Buldan ve Temelli imzasyla yaplan açklama öyle: 2 Maysta mralda Sayn Abdullah Öcalann 8 yl aradan ve 810 bavurudan sonra avukatlar ile yapm olduu görüme, gecikmi ama olumlu hukuki bir admdr. Bu sorunun Türkiyenin gündeminden çkmas için, mralda hukuki tüm haklarn var olan yasa ve yönetmeliklere, Anayasaya ve Türkiyenin imzalam olduu uluslararas sözlemelere uyumlu bir ekilde bundan sonra da sürdürülmesi en önemli temennimiz ve beklentimizdir.

Demokratik siyasetin temelidir

Ülkemiz son derece kritik bir dönemden geçmektedir. Her zaman özenle vurguladmz bir gerçeklik, ister tarihsel isterse güncel olsun, siyasal ve kültürel sorunlarmz evrensel hukuk ve insan haklar çerçevesinde çözme imkanlarn kullanmak bu parlamentonun ve demokratik siyasetin temelidir.

Adalet, özgürlük ve bar mücadelesi

HDP olarak demokratik siyaset, bar ve toplumsal uzlama konularndaki duruumuzu sürdürmek konusunda kararl ve srarlyz. Bütün demokrasi güçlerini, vicdan sahibi insanlar, siyasi partileri, sivil toplum kurulularn bu kararll güçlendirmeye ve birlikte davranmaya, el ele ve omuz omuza demokrasi, insan haklar, hukukun üstünlüü, adalet, özgürlük, eitlik ve bar mücadelesini güçlendirmeye davet ediyoruz.

Tutuklu yaknlar izledi

Avukatlarn açklamasn, cezaevinde açlk grevinde bulunan tutuklularn aileleri yakndan takip ederek, televizyondan izledi. Öcalandan gelen mesaj dinleyen anneler, mesaji olumlu karlad.

Ana Sayfaya Git