Öcalan'ın avukatları "örgüt üyeliği" suçlamasıyla hakim karşısında

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlığını yapan 8 sanığın "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15'er yıla kadar hapis istemiyle yargılanmalarına başlandı.

Haberler 15.09.2021 - 06:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul 33. Ar Ceza Mahkemesinde görülen durumada, tutuksuz sanklar Ali Maden, Cengiz Yürekli, Mahmut Taç, Mehmet Selim Okçuolu, Rezan Sarca, Baran Doan ve Suat Eren ile avukatlar salonda hazr bulunurken, sank nan Akmee durumaya katlmad.

GÖRÜMELER HUKUK

Durumada savunma yapan sank avukatlardan Ali Maden, Öcalanla yapt görümelerin hukuki olduunu vurgulayarak Sadece hukuki görü alveriinde bulunduk. Hukuki anlamda yardm ettik. Görüme srasnda herhangi bir not tutmadk. Suç tekil eden bir eylem ortada yok. Beraatimi talep ediyorum dedi.

HçBR EKLDE GÖRÜMEDM

Sank Cengiz Yürekli ise Öcalan ile görütüüm söyleniyor ve bu bir suç olarak görülüyor. Ben mralya da gitmedim, Öcalan ile de görümedim. Hiçbir ekilde görümedim. Burada esas olan görütüüm deil, niye görüemediimdir diye konutu.

DERHAL BERAATMZE KARAR VERLSN

ddianamenin iade edilmesi gerektiini söyleyen avukat sank Suat Eren ise, Benim 2014 ylndan beri cemaatin emniyetçileriyle büyük kavgam var. Ben bu kavgada tehdit edildim. Bu dosya kiisel muhabbetlerden oluturulmu bir dosya. Kz arkadamla olan konumam örgüte üyelik suçuna kant olarak gösteriliyor. Konumada molotoflu olaylardan uzak durun diyorum. Bu iddianame iade edilmeliydi. çi bo bir soruturma. Bunu bize yaatmaya kimsenin hakk yok. Adalet birkaç tane kendini bilmez emniyet görevlisine emanet edilecek bir ey deil. Bu dosyada mevcut delil itibariyle derhal beraatma karar verilmesini talep ediyorum dedi. Sank avukat Baran Doan ise iddianamede delil olmadn söyleyerek, ddianameye delil koyamamlar bu iddianame sayn meslektalarmn dedii gibi iade edilmeliydi diye konutu. Dier tutuksuz sanklar da beraatlerini talep etti.

TANIKLAR DNLENECEK

Mahkeme heyeti, sank nan Akmeenin savunmasn yapmas için bir sonraki duruma hazr edilmesine karar verdi. Tanklarn dinlenmesine de karar veren heyet, MT kumpas olarak bilinen dosyann iddianamenin veya gerekçeli kararnn gönderilmesi için stanbul 23. Ar Ceza Mahkemesine müzekkere yazlmasna hükmederek durumay erteledi.

DDANAME

stanbul Cumhuriyet Basavclnca hazrlanan 57 sayfalk iddianamede, üpheli avukatlar Ali Maden, Baran Doan, Cengiz Yürekli, nan Akmee, Mahmut Taç, Mehmet Selim Okçuolu, Rezan Sarca, Suat Erenin PKK/KCK silahl terör örgütünün sözde Önderlik Komitesi içerisinde yer aldklar, mralda cezaevinde bulunan örgüt eleba Abdullah Öcalann sözde avukatln üstlendikleri ileri sürüldü. üphelilerin avukat-müvekkil ilikisi ad altnda örgüt elebann örgütün dardaki açk alan yaplanmasna iletmek istedii örgütsel talimatlar, mesajlar örgütün dardaki mensuplarna ilettikleri, Öcalann savunmasn yapmak adna birçok örgüt mensubu avukatla birlikte Taksimdeki Asrn Hukuk Bürosunda bir araya geldikleri, bu büro üzerinden hukuksal faaliyet ad altnda örgütsel faaliyetlerine devam ettikleri de kaydedildi. 8 üphelinin Silahl Terör Örgütüne Üye Olma suçundan 7,5 yldan 15er yla kadar hapisleri istendi.

Ana Sayfaya Git