Ödemezsek kesecekler

DEDAŞ'ın "faturaları ödemezseniz elekrikleriniz ksilecek" mesajları vatandaşı sokağa döktürdü. PTT şubeleri önünde, kulruklar oluşmaya başlandı.

Haberler 21.03.2020 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüse kar vatandalarn evden çkar çkmamas için yönünde balatlan evde kal kampanyas sürerken, Diyarbakrda özellikle elektrik faturalarna yönelik DEDAtan gelen mesajlar vatanda sokaa çkartyor. DEDAn ödeme yapmazsanz elektriiniz kesilecek yönündeki ikazlar üzerine vatandalar PTT ubeleri önünde iki gündür uzadya kuyruklar oluturmaya balad.

Fatura, vergi ve ceza ödemeleri ile havale ilemleri için Yeniehir ilçesindeki PTT ubesi önünde biriken vatandalar, koronavirüs salgn sanki hiç yokmu gibi birbirine yapk ekilde uzun kuyruklar olutururken, biçbir önlemin alnmamas da dikket çekiyor. Vatandalar özellikle DEDAn tehdit edici mesajlar karsnda ne yapacaklarn bilemediklerini belirterek, fatura ödemelerinin ertelenmesini istedi.

FATURALARI ERTELEYN

PTT önünde bekleyen vatandalardan Fehmi lek (46), elektrik ve doal gaz faturasn ödemek için geldiini belirterek, faturalarn ertelenmesine yönelik herhangi bir admn atlmamasn eletirdi. Bu nedenle faturalarn ödemek zorunda kaldklarn dile getiren lek, Mesaj gelmi, banka hesaplar üzerinden ödeyin diyor. Bizim ne banka hesabmz ne de internetimiz var. Onun için mecburen gelip faturalarmz ödemek zorundayz. Kredi borcu olanlarn ödemesi erteleniyor, bu da ayn ekilde ertelenebilir. nsanlar burada kuyrukta dolup tam. Hiç iç açc bir durum deil. Fatura ödemelerinin ertelenmesini istiyorum diye belirtti.

FATURALIMIZI ÖDEMEK ZORUNDAYIZ

Oturduu Balar ilçesinde bulunan 3 PTT ubesinin kapal olmas nedeniyle Ofis ubeye geldiini ifade eden Zeynep Ekin ise Buradaki görüntü tam bir sorumsuzluk. Onlar kendilerini koruma altna alm ama biz burada sra bekliyoruz. Bu younlua bir çare bulmalar gerekiyor. Baz madur aileler var, telefondan faturalarn yatramyorlar ya da banka kartlar yok. Ne yapsn onlar? Gelip mecburen PTTde yatryorlar. Fatura ödemeleri ya ileri bir tarihe alnsn ya da daha düzgün bir çalma sistemi getirilsin. Görmüyor musunuz insanlar dip dibe sra bekliyorlar. u an çok risk altndayz, dary çkmamak için bizi uyaryorlar ama faturalmz ödemek için mecburen dar çkmak zorunda kalyoruz diye konutu.

ÖDEMEYE MECBURUZ

Nesih çalar (52)da, salgn kontrol altna alnana dek, elektrik, su, doalgaz ve telefon faturalarnn ödeme sürelerinin ertelenmesini istedi. çalar, Ödeme yapmadmzda otomatik olarak elektriimizi kesiyorlar. Onun için bizde mecbur kalp gelip ödemek zorunda kalyoruz. Bu hastalk geçene kadar faturalarn ertelenmesini istiyorum dedi.

NE YAPALIM

Yetkililerin salgn nedeniyle dar çkmama uyarsn hatrlatan Recep Savaç (67) adl yurtta da Dar çkmayn diyorlar, faturalmz ödemezsek her eyi kesiyorlar. Bu durumda ne yapalm ? diye sordu.

DEDAIN MANDAR AçIKLAMASI

Öte yandan, Vatandatan gelen youn tepkilere ramen DEDA, faturalarn ödenmesi konusunda, online sistemiyle ödeme yaplmasn yolunu gösterirken, fatura ödeme sürelerinin ertelenmesi yönünde karar almad. DEDAtan yaplan açklamada ayrca planl kesintileri d bu hafta sonu itibariyle ertelediklerini bildirdi.

PLANLI KESNTLER YAPILMAYACAK

irketten konuya ilikin yaplan açklamada, datm bölgesindeki vatandalarn evde kaldklar bu dönem boyunca enerji kalitesinde sorun yaamamalar için tüm tedbirlerin alnd ve arzalar hariç planl kesintilerin yaplmayaca bildirildi. Dicle Elektrik Datm Genel Müdürü Yaar Arvas, vatandalarn evlerinde geçirecekleri bu dönemin enerji hizmeti açsndan sorunsuz geçmesi için sorumluluklarn en iyi ekilde yerine getirmeyi hedeflediklerini ifade etti. Arvas, Bu zorlu süreçte müterilerimizin yannda olmaya devam edeceiz, herhangi bir maduriyet yaamamalar için tüm imkanlarmz seferber edeceiz dedi.

ÖDEMELER ONLNE SSTEMYLE YAPILSIN

Genel Müdür Arvas, Salk Bakanlnn evde kal, güvende ol tavsiyesi dorultusunda vatandalarn olabildiince evlerinde kalmalarnn virüsün yaylmn kontrol altna almak için çok önemli olduunu belirterek, tüketicilerin fatura ödemelerini ve dier ilemlerini abone merkezlerine gitmeden, güvenli bir ekilde dijital kanallar üzerinden yapabileceini de hatrlatt.

Dicle Elektrik müterileri, fatura ödemelerini online ilem merkezinden, anlamal bankalara otomatik ödeme talimat vererek veya mobil/internet bankacl uygulamalar üzerinden yaplabiliyor. Arza, aydnlatma, kaçak ihbar ve dier talepler ise bakim.dedas.com.tr adresinden iletilebiliyor.

ANLIURFADA MANZARA AYNI

Buarada, anlurfada vatandalar fatura ödemek ve ilem yaptrmak için PTT ubelerinde younluk oluturdu. Sarayönü PTT ubesinin önünde aralarnda hiç mesafe olmadan uzun kuyruk oluturan vatandalar, uzun süre srann kendilerine gelmesini bekledi. Zaman zaman sra yüzünden tartmann yaand ubede görevliler de zor anlar yaad.

Ana Sayfaya Git