Ödüllerini Aldılar

Siyer Sınavı'nda dereceye girenlere ödüller verilmeye devam ediliyor.

Haberler 22.04.2018 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Peygamber Sevdallar Platformu tarafndan 18 ubat 2018 tarihinde Onu Oku, Onu Yaa temasyla düzenlenen snavda Bismilde dereceye girenlere ödülleri verildi. Kurtulu mam Hatip Ortaokulu Konferans Salonunda düzenlenen ödül törenine; ilçe merkezinde ve köylerde snava katlp hediye almaya hak kazanan 15 kiiye çeitli ödüller takdim edildi.

Dereceye girenlerin ödüllerini 4. Kategoride 100de 100 doru yapan Cihat Güzey ödülünü Bismil HÜDA PAR lçe Bakan Ali Bilmez verdi. 1. Kategoride 60 sorudan tümünü doru cevaplayan 10 yandaki Elif Baharn ödüllünü Bismil mam Hatip Ortaokulu Müdürü Zahid Ekici, dier ödül kazananlarn ödüllerini okul müdürleri ve öretmenleri tarafndan verildi.

Kuran- Kerim tilaveti ile balayan programda ksa bir konuma yapan brahim çiçek, Siyer Snavnn amacnn Hz. Muhammedi unutmamak, Onun örnek yaantsn toplumsal hayatta tatbik etmek olduunu söyledi.

SYER NEBDE BAARI GÖSTERENLER

çiçek, Kuranda en güzel örnek anlamnda sadece iki peygamberden bahsediyor, Hz. brahim ve Hz. Muhammedden (sav) bahsetmektedir. Allah her kavme bir Peygamber gönderirken bir vasfla göndermi, fakat Hz. Muhammedi Hz. brahimi bütün örnekliiyle göndermitir. Hz Aieye soruyorlar, Ey Aie sen bize Peygamberi anlatabilir misin, Hz Aie O yürüyen bir Kurand. diyor. Kuran içinde bulunan bütün emir ve yasalar kendi hayatnda en güzel örnekleriyle bizlere tayan biriydi. Bir insan iyi bir eitimci olmak istiyorsa, iyi bir anne-baba olmak istiyorsa, ailesinde iyi bir evlat olmak istiyorsa, ticaretinde çok iyi yere varmak istiyorsa, çok iyi bir yönetici olmak istiyorsa, çok iyi bir komutan olmak istiyorsa liderlik vasf bunun en güzel örnei numuneli misali Hz Muhammed aleyhi selamdr. Bizlerde yaadmz u asrda Hz Muhammedin hayatn çocuklar, gençler ve yallar olmak üzere toplumun her ksmna indirgemek için ylda bir defa olsa Siyer Snavyla peygamber efendimizi hatrlamak ve onu hayatmza örnek almak için urayoruz. dedi.

Siyer Snavnda desteklerde bulunan okul müdürleri, müdür yardmclar ve öretmenlere, Peygamber Sevdallar Platformu tarafndan birer hediye takdim edildi.

TOPLU RESM çEKTLER

Siyer snavnda 4. Kategoride 60 sorunun tümünü doru cevaplayan ilk öretim oku örencisi 10 yanda ki Elif Bahar, snava nasl hazrlandn anlatt. Siyer snavna katla bilmek için önce yllarda Siyer Snav için çkan kitaplar aldm okudum diyen Elif Bahar, Snavdan sorumlu olduu kitab ve bir defter aldm. Deftere okuduum yerlerden önemli olan yerleri yazdm. Kitabm üç defa üst üste okudum, özen gösterdim bo vakitlerimde ise Siyer Snav kitabnn bilgilerini tekrarlamaya önem verdim. Böylelikle Siyer Snavn kazandm 60 sorunun tümünü doru cevaplayarak Bismil birincisi oldum. dedi.

Ana Sayfaya Git