Ödüllü yönetmen, çöplüklerde çalışan çocukların belgeselini çekti

Diyarbakırlı yönetmen Mehmet İsmail Çeçen, şehir çöplüklerinde çalışan çocukları konu alan belgesel çekti. Dünya Çocuk Hakları Günü'nde tamamladığı belgesele Kürtçe 'Mij' (Sis) adını veren Çeçen, ekmek parası için ölümü ve sakatlanmayı göze alarak çöplüklerde çalışan çocukların hikayelerini anlattıklarını söyledi.

Haberler 21.11.2017 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, daha önce TIR oförleri, yallk ve mezarlkta çalan çocuklar konulu birçok belgesel çeken ve 9uncu TRT Uluslararas Film Festivalinde Proje Destek, Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfndan Gelecein Sinemas ve Avrupa Birlii Türkiye Delegasyonundan nsan Haklar ödüllerini alan yönetmen, senarist ve kameraman Mehmet smail çeçen, son belgeselinde ise arkada Ramazan Akku ile birlikte çöplüklerde çalan çocuklar konu ald.

çOCUKLARIN BELGESEL

çekimlerini tamamlad ve Mij (Sis) adn verdii belgeselde çöplüklerde çalan çocuklar anlattn belirten çeçen, belgeselin ulusal ve uluslararas yarmalara katlacan belirtti. çeçen, 2016 ylnda Diyarbakrda çöplük alannda çalrken i makinesinin altnda kalarak ölen ve cenazesi 3 gün sonra çöplükten çkarlan bir çocuun hikayesinden yola çkarak, bu belgeseli yapmaya karar verdik dedi.

Yönetmen Mehmet smail çeçen, çöplüklerde çalan çocuklarn bir taraftan metan gazna maruz kaldklarn dier yandan ise yaralanma ve kesikler halinde kangren riskiyle kar karya olduklarn ifade etti. çeçen, Bu çocuklarn yerleri çöplük alanlar olmamal. Tam gün çalan bir çocuun eline günlük 20 lira para geçiyor. Biz arkadam Ramazan Akku ile bu çocuklarn çöplüklerde yitip giden yaamlarn konu edindik. Dünya çocuk Haklar Gününü konuuyoruz ama çocuklarmz çöplüklerde maalesef dedi.

Ana Sayfaya Git