Odun sandım!

Diyarbakır'da 27 Aralık'ta inşaat mühendisi Cihan Can'ı ezen çevik kuvvet otobüsünün sürücüsü H.A. için savcılık tutuklanma talebinde bulundu. Mahkeme kazayla ilgili olarak "Odun sandım" diye ifade veren H.A.'yı, serbest bıraktı.

Haberler 01.01.2020 - 10:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

27 Aralkta Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakr l Örgütü önüne çevik kuvvet ekibi tayan zrhl otobüsün çarpt naat Mühendisi Cihan Can taksirle öldürmekten gözaltna alnan üpheli polis H.A., savclk tutuklama istemiyle mahkeme sevk etti, hakim serbest brakt. Olaydan sonra gözaltna alnan H.A.nn götürüldüü Balar Polis Merkezinde verdii ifadede, görmediini belirtii Can ezmesine ilikin ise, Aracn odunlar üzerinden geçtii için sarsnt olduunu düündüm dedii örenildi. Can ailesinin avukat Fuat Coacak, üpheli polisin lehine hazrlanm bir ifadeyle emniyet ve savclkta ifade verdiini kaydetti.

ODUN OLDUUNU DÜÜNDÜM

Olayn ertesi günü üpheli polis H.A., polis merkezinde verdii ifadesinde, olay günü HDP Diyarbakr l Örgütü önündeki tedbir görevine gittiklerini söyledi. Turgut Özal Bulvarndan HDP binasna gitmek için dönü yapt srada arabada bir sarsnt hissettiini belirten H.A. öyle dedi: Sürekli HDP il binas önündeki göreve gittiim için olayn meydan geldii yere yakn ekmek frn olduunu biliyordum. Daha önce frna ait odunlarn yola frlad ve üzerinden geçtiimiz olmutur. Odunlarn yamur dolaysyla yola girmi olduunu düündüm. Aracn odunlar üzerinden geçtii için sarsnt olduunu düündüm. Bu srada fren yaptm yamur dolaysyla araç biraz daha ilerledi. Bu srada bir sarsnt daha oldu. Arac durdurdum diyerek, Can hiç görmediini iddia etti. Cana çarptklarn ancak arabadan inen dier polislerin aracn altna bakmasyla fark ettiklerini ileri süren H.A., Vatanda arka tekerin arka ksmnda olduu için arac biraz daha öne alarak yaral vatandaa daha rahat bir ekilde müdahale etmesini saladm.

ZIRLI OTOBÜSÜN SA BÖLÜMÜ

Olayn yaand srada yamur yayordu ve görü açm engelliyordu sözleriyle kendini savunan H.A., çok düük bir hzla ilerlemesine ramen önünde yürüyen Cann zrhl otobüsün sa bölümü tahmini bir metre mesafeli kör noktada olduunu belirterek, olayn aracn kör noktasnda olduu için meydana geldiini söyledi. Adliyeye sevk edilen H.A. savclkta ifadesini tekrarlad. Savclk, H.A.nn üzerine atl taksirle öldürme suçunu ilediine dair kuvvetli suç üphesinin varln gösteren olgularn ve tutuklama nedeninin bulunduu gerekçesiyle tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliine sevk etti. Hakim, görüntü inceleme tutana, zrhl aracn oför mahallinin araca sonradan eklenen zrh elemanlar görü açsn oldukça kstladn gösterir fotoraflar ve üphelinin kaçma üphesinin olmad gerekçesiyle, savcln tutuklanma talebini reddederek, adli kontrol tedbiri ve yurt dna çk yasayla serbest braklmasna karar verdi.

CANIN AVUKATI TRAZ ETT

Karara tepki gösteren Can ailesi avukat Fuat Coacak, üpheliyi kurtarmaya yönelik ne varsa, lehine hazrlanm bir ifade ile kolluk ve savclkta ifade verdikleri görülmektedir dedi. Soruturmann taksirle öldürme suçundan balatlm olmasna karn MOBESE görüntüleri nda olayn bilerek, isteyerek, kasten öldürme olduunu vurgulayan Coacak, Soruturmann effaf bir ekilde yürütülmesi tek beklentimizdir. Gerçekleen olay dosyaya olduu gibi yanstlmal, soruturma ve kovuturma makamlar buna son derece özen göstermelidir. Aksi halde verilecek herhangi bir karar öldürmeye ve bu ekilde canice ezmeye onay anlamna geleceini düünmekteyiz diye konutu.

Ana Sayfaya Git