Öğrenciler; Küdüs Müslümanlarındır!

Siirt ile Şırnak'ın Silopi ilçesinde ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepki gösterildi.

Haberler 13.12.2017 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirt ile rnakn Silopi ilçesinde ABDnin Kudüsü srailin bakenti olarak tanmasn knand.

Siirt Üniversitesi (SÜ) Örenci Konseyi Bakanl ve Akademik Düünce Eitim Medeniyet Topluluu (ADEM) öncülüünde bir araya gelen üniversite örencileri, ABDnin Kudüs ile ilgili kararn 4 dilde protesto etti.

Kezer Yerlekesindeki Eitim Fakültesi önünde toplanan ve Kudüs bir snav kad, her mümin kulun önünde, Biz Müslümanlar için mübarek beldelerimizi korumak imkan deil iman meselesidir ve Kudüs özgür deilse dünya tutsaktr yazl pankart tayan grup, daha sonra Türkçe, Kürtçe, Arapça ve ngilizce açklama yapt.

SÜ Örenci Konseyi Bakan Halil brahim Süzgün, Müslümanlarn ilk kblesi olan Kudüsün hukuki ve tarihi statüsüne halel getiren bu isabetsiz ve yanl kararn, maeri vicdanda karlk bulmadn söyledi.

Kararnn bölgede huzur bekleyenleri sükutu hayale urattn belirten Süzgün, Uluslararas hukuku hiçe sayan, Birlemi Milletler kararlarn ve bata slam alemi olmak üzere ülkelerin hassasiyetlerini görmezden gelen bu giriim kabul edilemez. Uluslararas camia ve Müslümanlarn vicdannda yok hükmünde olan bu karar iddetle knyoruz. dedi.

Kürtçe, Arapça ve ngilizce dillerinde yaplan açklamann ardndan grup dald.

Öte yandan, Eitim Bir-Sen Siirt Üniversitesi Temsilcilii de yemekhane önünde açklama yapt. Grup adna konuan Mehmet Selim çin, söz konusu kararn slam dünyasnn bir öndere ihtiyac var olduunun göstergesi olduunu iaret ederek, Tarihte bu önder hep corafyamzdan çkmtr. Bu önder, Büyük Türkiye Cumhuriyetidir. ifadesini kulland.

- Kz mam Hatip örencilerden tepki

rnakn Silopi ilçesinde Kz Anadolu mam Hatip Lisesi örencileri de ABDni söz konusu kararn gerçekletirdikleri koreografiyle protesto etti.

Okul Müdürü Sait Tunç, kararn hukuka aykr olduunu belirterek, Bu pervaszca alnan karar Müslümanlar için yok hükmündedir. Örencilerimizle beraber bu teebbüse kar koreografi gösterisi düzenleyerek tepkimizi ortaya koyduk. dedi.

Ana Sayfaya Git