Öğrencilerin ulaşım tepkisi

BİNGÖL Üniversitesi'nde eğitim gören 2'nci öğretim öğrencileri, şehir içi ulaşımda ciddi sıkıntılar çektiklerini söyledi.

Haberler 13.12.2017 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BNGÖL Üniversitesinde eitim gören 2nci öretim örencileri, ehir içi ulamda ciddi skntlar çektiklerini söyledi.

Gece geç saatlerde okuldan yurda gitmeye çalan kz örenciler, direkt sefer olmadndan aktarmal ulam yaptklarn, zaman zaman da tacizlere maruz kaldklarn anlatt. Sorunun çözülmesini isteyen 2nci öretim örencilerinden ükran Binay, öyle dedi:

Geçenlerde yamur altnda yarm saat otobüs bekledik. Sözlü taciz olaylar oluyor. Geç saatlerde otobüs bekleyen bir arkadamzn bana geldi. Benim bama gelmedi ama gelmeyecei anlamna da gelmiyor. Yurdun etrafnda sürekli bilmediimiz araçlar var. Ulamn aktarma olmadan tek seferde yaplmasn istiyoruz. Otobüs oförlerine sorduumuzda otobüs eksikliinin olduunu, bunun giderileceini söylüyorlar. Okuldan yurda tek sefer otobüs istiyoruz.

ÖRENCLERN ULAIM SYANI

Bingöl Üniversitesinin 2nci öretim gören örencileri, Selahattin-i Eyyubi Mahallesindeki okuldan, yaklak 7 kilometre uzaklktaki Kaleönü Mahallesinde bulunan Pir Ali Bey Kz örenci yurduna gitmek için direkt sefer olmadndan aktarma yapldn ve zaman zaman dakikalarla gece karanlnda araç beklediklerini söyledi. Otobüs beklerken zaman zaman arkadalarnn dier araç sürücüleri tarafndan sözlü tacizlere maruz kaldn belirten örencilerden ükran Binay, öyle dedi:

Pir Ali Bey Kz Yurdunda kalyorum. Otobüslerde aktarma olduu için zorluk çekiyoruz. Daha önce köprü çalmalarndan dolay güzergah deiiklii yaplmt. Köprü açldnda, rahatlayacaksnz dediler. Ama sorun hala devam ediyor. imdi daha da iimiz zorland. Geçenlerde yamur altnda yarm saat otobüs bekledik. Sözlü taciz olaylar oluyor. Geçenlerde geç saatlerde otobüs bekleyen bir arkadamzn bana geldi. Benim bama gelmedi ama gelmeyecei anlamna da gelmiyor. Yurdun etrafnda sürekli bilmediimiz araçlar var. Tek sefer yaplmasn istiyoruz. Otobüs oförlerine sorduumuzda otobüs eksikliinin olduunu, bu eksikliin giderileceini söylüyorlar. Okuldan yurda tek sefer otobüs istiyoruz.

SEFERLER STYORUZ DEDLER

Okuldan yurda aktarmasz seferli otobüs isteyen örencilerden Nalan Ölçer ise, Kz yurdunda kalan örenciler olarak tek seferli otobüs istiyoruz. Sürekli dolmularda 2 aktarma yapmak istemiyoruz. Lütfen sesimizi duyun ve yardm edin diye konutu. Geçtiimiz günlerde yapm tamamlanarak törenle hizmete açlan çapakçur Viyadüü ile ulam skntlarnn çözüleceini düündüklerini ancak sorunun devam ettiini belirten örencilerden Kübra Iker de, Köprünün açlmasyla rahatlayacamz düündük ancak daha da zorlat. Aktarma yaplan yol da uzad. 1 saat kadar bekleyip öyle dier araca biniyoruz dedi.

Bingöl Belediyesi Zabta Müdürü Mehmet Erdem, ehir içi tamaclk yapan kooperatifin, düzenli bir ekilde yolcu tamacl yaptn belirterek, öyle konutu:

Pir Ali Bey Kz örenci yurdunun bulunduu mahalleden günde 23 otobüs sefer yapyor. Gündüzleri ortama 3 dakikada bir araç geçiyor. Akam saat 19.00dan sonra mesai sistemi balyor ve 7 araç, 7 dakika arayla sefer yapyor. Üniversitede eitim gören örenci kardelerimiz, tek bir aktarmayla rahat bir ekilde yurda ulaabilir. Ayrca belediyemiz ve kooperatif arasnda Pir Ali Bey Kredi Yurtlar Kurumu Kz örenci yurdu için güzergah belirleme çalmas yaplyor.

Kz örenci yurdunun ulam sorunun giderilmesi için Valilik bünyesinde; belediye ve kooperatif yetkililerinin katlmyla toplant yapldn anlatan tama Kooperatifi bakan Nurettin Kaya da, öyle reri;

Toplantda alnan kararla birlikte her sabah 4 otobüs örencileri kz yurdundan alarak Üniversiteye brakyor. Sabah için uygulanan sistem maalesef akam için uygulanamyor. Sabahlar ders saatli belli olduu için örenciler tek seferde taabiliyor ama akamlar ders saatleri deikenlik gösterebiliyor. Bunun yan sra örenciler ders bitimi araçlarla hemen yurda dönmeyebiliyor. Bu uygulama daha hayata geçirilmeye çallsa da baarl olunamad. Üniversite örenciler ders çklarnda tek aktarma yaparak, rahat yurda ulaabilir.

Ana Sayfaya Git