Öğrenim ücreti belirlendi!

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) uyarınca ÖSYM tarafından diğer yükseköğretim kurumlarına yerleştirilerek kayıt yaptıran öğrencilerin öğrenim ücretleri belirlendi.

Haberler 20.12.2016 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YÖKün internet sitesinden, KHK gerei kapatlan vakf yükseköretim kurumlarnda kaytl örencilerden dier yükseköretim kurumlarna merkezi yerletirme sonucuna göre kayt yaptranlar ile lisansüstü ve yabanc uyruklu örencilerin 2016-2017 eitim öretim döneminde ödeyecekleri ücretlerin belirlenmesi ve ödenmesine ilikin süreçler hakknda açklama yapld.

Buna göre, 667 sayl KHK ile kapatlan vakf yükseköretim kurumlarnda kaytl örencilerden ÖSYM tarafndan yerletirilen örencilere, yerletirildikleri yla ait ÖSYS Yükseköretim Programlar ve Kontenjanlar Klavuzunun özel koul ve açklamalar ksmnda yer alan eitim öretim ücreti ile ilgili hükümler uygulanacak.

ÜCRETLER BELRLEND

Herhangi bir açklama bulunmamas durumunda ise örenciler, 2015-2016 eitim-öretim döneminde ödedikleri örenim ücretlerine, TÜK tarafndan yaynlanan Austos 2016 dönemi TÜFE art orannn (yüzde 8,05) uygulanmas sonucunda hesaplanan örenim ücretlerini kayt yaptrdklar yükseköretim kurumlarna ödeyecekler.

Örencilerin 2015-2016 eitim-öretim ylna ait ödemelerini, banka dekontu, makbuz, hesap ekstresi veya pos cihazlar tarafndan üretilen belgelerle kantlamalar gerekecek.

Örencilerin bu belgelerinde, üniversitenin ilgili yla ait klavuzu dnda, yapt indirimler ve erken ödeme indirimleri varsa bunlar dahil edilmeyecek. Örenim ücretlerinin ödenmesinde üniversiteler, banka hesap numaralarn web sayfalarndan duyuracaklar. Örenciler bu hesap numaralarna ödeme yapacak.

KAYITLI OLDUU YILA GÖRE

Kaytl olduu yla ait ÖSYS Yükseköretim Programlar ve Kontenjanlar Klavuzunun özel koul ve açklamalar ksmnda akademik baar bursu ile ilgili olarak örencinin, yllk veya genel not ortalamas üzerinden baar ortalamasnn hesaplanacana dair herhangi bir hüküm yoksa baar ortalamas, genel not ortalamas üzerinden hesaplanacak.

Belgelerini ibraz edemeyenler YÖKün açklad ücretleri ödeyecekler. Kapatlan üniversitelere 2011den önce kayt yaptran örencilerin örenim ücretleri, ilk kayt yaptrdklar yla ait ÖSYS Klavuzunda ilgili program için belirlenmi ücrete, her yl için TÜK tarafndan belirlenen austos ay TÜFE art oran uygulanarak yerletirildikleri üniversiteler tarafndan hesaplanacak ve örencilere duyurulacak.

LK TAKSTLER 20 ARALIK

2016-2017 eitim-öretim yl güz dönemi örenci kaytlar tamamland için sadece bu döneme mahsus olmak üzere örenciler, ekim, kasm ve aralk aylarna ait ilk üç taksitin tamamn 20 Aralk 2016 tarihine kadar, kalan dier 6 taksiti ise ocak ayndan balamak ve haziran ay dahil olmak üzere her ayn en geç 20sine kadar ödeyecekler.

Bundan sonraki yllarda ise örenim ücretleri eylül ayndan balamak üzere 9 eit taksitte ve her ayn en geç 20sine kadar ilgili yükseköretim kurumunun banka hesabna yatrlacak.

2016-2017 eitim-öretim döneminden sonraki dönemlerde örenim ücretlerinin hesaplanmasnda bir önceki yl ödenen ücrete o yln TÜK tarafndan yaynlanacak olan austos ay TÜFE art oran uygulanacak.

Kapatlan vakf yükseköretim kurumlarnda kaytl örencilerden ÖSYM tarafndan yerletirilenlerin 2016-2017 eitim öretim yl balamadan kapatlan üniversitenin salam olduu erken ödeme indirimlerinden faydalanmak amacyla pein olarak ödemi olduklar gelecek yllara ait kayt ücretlerini banka dekontu, makbuz, hesap ekstresi ve ya pos cihazlar tarafndan üretilen belgelerle kantlamalar durumunda bu örenciler ilgili akademik yl için ücret ödemeyecekler.

YATAY GEç YAPANLAR

Kapatlan vakf yükseköretim kurumlarna yatay geçi yapan örencilerden kapatlan vakf yükseköretim kurumu tarafndan burslu olarak kabul edilenlerin örenim ücretinde, ÖSYS Yükseköretim Programlar ve Kontenjanlar Klavuzunun özel koul ve açklamalar ksmnda eitim öretim ücreti ile ilgili burslandrmaya veya sabit ödemeye ilikin açklamalar uygulanacak.

ehit ve gazi yakn ile engelli örencilere ilikin olarak, 5510 sayl Sosyal Sigortalar ve Genel Salk Sigortas Kanununun 47nci maddesi ile 2330, 2453, 2629, 3713 sayl kanunlar kapsamndaki görevlerini ifa ederken hayatlarn kaybedenlerin e ve çocuklar, 3713 ile 2330 sayl Kanun kapsamndaki maluller ile e ve çocuklar, 1005 sayl Kanun kapsamnda eref ayl alanlar ile e ve çocuklar, bu durumlarn belgelendirmeleri artyla ücret ödemeyecek.

Engelli olanlar ise kapatlan üniversite tarafndan kendilerine engelli muafiyeti uygulandna dair belgeleri ibraz etmeleri halinde yerletirildikleri yükseköretim kurumunda muafiyetleri devam edecek.

Ana Sayfaya Git