Öğretmen dayağı iddiası

DİYARBAKIR'ın merkez Kayapınar ilçesinde, ortaokul öğrencisi M.F.'nin (12), derste İstiklal Marşı'nı ezbere okuyamadığı gerekçesiyle müzik öğretmeni F.K. tarafından dövüldüğü ileri sürüldü. Darp raporu alan aile, polis merkezine gidip, öğretmenden şikayetçi oldu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce de olaya ilişkin idari inceleme başlatıldı.

Haberler 02.03.2018 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Kayapnar ilçesindeki ehit Jandarma Üstemen Tevfik Pehlivan Ortaokulunun 6. snf örencisi M.F., iddiaya göre, stiklal Marn ezbere okuyamad için geçen haftaki derste müzik öretmeni F.K. tarafndan dövüldü. Ertesi gün bahçede, arkada ile öretmenin dayak olayn hatrlatt için tartan M.F., kendilerini gören F.K. tarafndan tekrar dövüldü. Okul çk eve gelen M.F.nin yüzündeki morluklar gören ailesi, yaananlar dinledikten sonra hastaneden darp raporu alp, polis merkezine gitti. Aile, müzik öretmeni F.K.den, çocuklarna Buras terör yuvas deil, biz de terörist yetitirmiyoruz dedii iddiasyla ikayetçi oldu.

UTANDIIM çN SÖYLEYEMEDM

Olay anlatan M.F., müzik öretmeni F.K.nin daha önce kendilerine stiklal Marnn ezberlenmesi gerektiini söylediini belirtti. M.F. stiklal Marna çalt ama utandm için söyleyemedim. Hocam, ben utanyorum dedim. Hatta baz derslerde hiç hikaye falan da okumuyorum. O da sinirlendi, dedi ki Buras terör yuvas deil, biz de terörist yetitirmiyoruz diye konutu.

Anne Vahide F. ise olayn ardndan okuldan çarldklarn ve kendilerinden ikayetçi olmamalarnn istendiini söyledi. Öretmenin çocuklarna söyledii sözlere kzdklarn belirten Vahide F., çocuuma bu lafn söylenmesi beni etkiledi. Babas da bu konuda sinirlendi dedi.

LçE MLL ETM MÜDÜRLÜÜNDEN NCELEME

Okul yönetimi tarafndan olayla ilgili tutanak tutularak, lçe Milli Eitim Müdürlüüne gönderildi. lçe Milli Eitim Müdürlüünce olaya ilikin inceleme balatld.

Ana Sayfaya Git