Öğretmen ‘korsan’ çıktı!

"Diyarbakır Sevdalısı" diye servis edilen Ugandalı Vanitho İvan’ın Halkla İlişkiler Uzmanı olarak çalışma izni aldığı okulda kaçak bir şekilde öğretmenlik yaptığı tespit edildi

Haberler 13.12.2017 - 09:14 Son Güncelleme : 13.12.2017 - 09:30

Anadolu Ajansnn geçtiimiz günlerde, Diyarbakr sevdals olarak servis ettii ancak bata Stratejist ve Siyaset Bilimci Abdullah çiftçi olmak üzere çok sayda kii tarafndan sosyal medyada FETÖcü olabileceine ilikin paylamlarn yapld Ugandal sözde ngilizce öretmeni Vanitho Ivann korsan olarak çalt ortaya çkt. çalt özel bir okulun internet sitesinde, okulun ortaokul bölümünde öretmen kadrosunda gözüken Ivann, Halkla likiler Uzman olarak çalma izni ald tespit edildi. HAnn telefonla ulat Okulun Ortaokul Müdürü Ahmet Tanrverdi, Ivann okulda Halkla likiler Uzman olarak görev yaptn, örenci ve velileriyle ilgilendiini savunarak, internet sitesindeki öretmen kadrosuna yanllkla dahil edildiini iddia etti. Telefon görümesinin ardndan Ivann ad ve bilgilerinin siteden kaldrlmas dikkat çekti.

Milli Eitim Müdürlüü yetkilileri ise Ivann kendilerinde kaydnn bulunmadn belirterek, öretmenlik yapmak için onay alnmadna iaret etti.

FETÖ, Afrikada yetitirdiklerini Müslüman ülkelere gönderiyor

Ivann, paylamlar nedeniyle hakknda suç duyurusunda bulunduu Stratejist ve Siyaset Bilimci Abdullah çiftçi, konuya ilikin sosyal medya hesabnda yapt paylamlardaki amacnn haberin arka plann analiz yapmak olduunu belirterek, FETÖnün Afrikadaki çalmalarn biliyoruz. Haberi gördüümde bunun FETÖcü olabilme ihtimalini düünerek, inceleme yaptm. FETÖnün olimpiyatlarnda yer alm, okullarnda okumu. FETÖcü hesaplar engellememi ve halen takip ediyor. Ugandadaki tüm FETÖcüleri takip ediyor. Takipçileri arasnda PKKllar da var. FETÖnün Afrikadaki okullarda yetitirdiklerini dier Müslüman ülkelere göndererek, ajan olarak kullandna ilikin eski analizlerim de var. Böyle çok yönlü biri gelip, Türkçeyi Diyarbakrda örendim diyor. Ajan demediim halde bana ajan dediimi ileri sürerek dava açm. Ben bu kiiye ajan ya da FETÖcü demiyorum. Bir haberin analizi nasl yaplr, ona dikkat çekiyorum. Diyarbakr güçlü bir bölgedir ve buraya gelen yabanclara dikkat çekiyorum. Yabanclarn burada kontrol altna alnmas lazm dedi.

Geçtiimiz günlerde geçilen haberde, Ivann biriktirdii harçlklarla geldii Türkiyeye ak olduu ve Diyarbakra yerleerek öretmenlik yapmaya balad belirtilmiti. Haberde, Kürtçe de örenen Ivann eini ve iki kardeini ikna ederek kentte yeni bir yaama balad kaydedilmiti. Haberin yaylmasnn ardndan sosyal medyada çok sayda kullanc tarafndan Ivann FETÖcü olduu ileri sürülmü, FETÖcülerle resimlerinin olduu ve FETÖnün okullarnda okuduu iddia edilmiti.

Ana Sayfaya Git