Öğretmene kurşun yağdırıldı

Silvan İlçesi'nde Milli Eğitim'e bağlı Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde (RAM) müdür yardımıcısı olan öğretmen İzettin Güven, uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralandı.

Haberler 22.10.2017 - 12:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silvan lçesinde Milli Eitime bal Rehberlik ve Aratrma Merkezinde (RAM) müdür yardmcs olan öretmen zettin Güven, oturduu apartmanda evinin bulunduu kata çkmak için asansöre binerken, silahl saldrya urad. Vücuduna isabet eden 7 kurunla ar yaralanan Güven, hastanede tedaviye alnd.

Olay, önceki gün akam saatlerinde Bahçelievler Mahallesi Diyarbakr Caddesindeki Bahçelievler Sitesinde meydana geldi. Silvan Rehberlik ve Aratrma Merkezinde müdür yardmcl görevini yürüten psikolojik danman ve rehber öretmen 33 yandaki zettin Güven, oturduu apartmanda evinin bulunduu kata çkmak için asansöre binerken, silahl saldrya urad.

EVNE GDERKEN VURULDU

Kimlii belirsiz kiilerce, tabancayla yakn mesafeden 7 el ate etti. Evli ve 1 çocuk babas Güven, kanlar içerisinde yere ylrken, sitede oturan 4 emniyet bekçisi silah sesleri üzerine balkonlara çkp, kaçan saldrgana ate etti.

6 KURUN SABET ETT

Site sakinlerinin ihbar üzerine olay yerine polis ve salk ekipleri sevk edildi. zzettin Güven, ambulansla Silvan Devlet Hastanesine kaldrld. Boyun ve srt bölgesine 6, ayana da 1 kurun isabet eden zzettin Güven, buradaki ilk müdahalesinin ardndan da Diyarbakr Dicle Üniversitesi Hastanesine sevk edildi.

SYAS YÖNÜNÜN OLUP OLMADII

Kaymakam Adem çelik ve Emniyet Müdürü Mehmet Güçlü de saldrnn meydana geldii siteye gelerek, buradaki görevlilerden olayla ilgili bilgi ald. Bölgedeki güvenlik kameralar görüntülerini incelemeye alp, görgü tanklarnn ifadesine bavuran polis ekipleri, kaçan üphelileri yakalamak için çalma balatt.

GÜVENLK KAMERALARINDA

Polisin yapt aratrma ve inceleme devam ederken, saldrganlarn 3 kii olduu belirtildi. Güvenlik kameralar ve çevredekilerin verdii bilgiler nda, 2 kiinin gözcülük yapt, 3üncü kiinin ise binaya girerek silal saldry gerçekletirden sonra kaçtklar kaydedildi. Kaçmaya çalan 3 kiiden birinin de, ayn sitede oturan 4 emniyet bekçisinin açt atele yaralandn tespit eden polis, olayn siyasi olup olmad konusunu da aratryor.

Güvenlik kameras ve görgü tanklarnn beyanna göre ekalleri belirlenen 3 saldrgann yakalanmas amacyla dün akam balatt çalma devam ediyor. Olayla henüz gözaltna alnan kimse bulunmazken polis yetkilileri, silahl saldr olayn siyasi olup olmadn konusunu da aratryor.

Ana Sayfaya Git