OHAL süreci baskıya dönüştü

DİYARBAKIR Baro Başkanı Ahmet Özmen, 5 Nisan Avukatlar günü nedeniyle Tahir Elçi'nin 2015 yılında öldürüldüğü yerde açıklama yaptı.

Haberler 06.04.2017 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Barosuna bal avukatlar, 5 Nisan Avukatlar günü nedeniyle Tahir Elçinin yaamn yitirdii Sur ilçesindeki Yenikap Sokakta bir basn açklamas yapt. Açklamaya, çok sayda avukat cübbeli olarak katld. Baro Bakan Ahmet Özmen, Tahir Elçi soruturmasnn etkin ve hzl yürütülmemi ve faillerinin halen yarg önüne çkarlmam olmasn protesto etmek ve bu duruma dikkat çekmek amacyla bu yl da açklamay Yenikap Sokakta yaptklarn söyledi.

Sivil siyasete ve parlamenter sisteme yönelik 15 Temmuz darbe teebbüsünde yer alanlara yönelik hukuk çerçevesinde yargsal süreçlerin yürütülmesinin ve benzer giriimlerin bir daha yaanmamas için demokratik sistemin güçlendirilmesinin gerekliliine her frsatta vurgu yaptklarn belirten Özmen, Ancak, darbe giriiminden hemen sonra ilan edilen OHAL ve çkarlan KHKlar ile balatlan antidemokratik uygulamalar endie verici boyutlara ulamtr. OHAL ile balayan süreç darbe teebbüsünde bulunanlara kar mücadelenin ötesinde, demokratik düzeni ortadan kaldrc, temel hak ve özgürlükleri kstlayc ve toplumun muhalif kesimlerini sindirme ve basklama yönünde uygulamalara dönümütür dedi.

YEGANE çÖZÜM DYALOG VE MÜZAKERE

Sivil siyaset kanallarn kapatc ekilde milletvekillerinin dokunulmazlklarnn kaldrlarak tutuklanmalarnn çözüme bir katk salamadn ifade eden Özmen, Kürt meselesinin yegane çözümünü diyalog ve müzakere kanallarnn güçlendirilmesiyle mümkün görmekteyiz diye konutu.

FAL MEçHULLER ZAMAN AIMINA URUYOR

Devlet görevlileri tarafndan ilenen ve insan haklarnn ar ihlalini oluturan suçlarn soruturulmadn da iddia eden Özmen, Binlerce faili meçhul, gözaltnda kayp veya çeitli ekillerde yaplan keyfi infazlara ilikin dosyalar zamanamna uratlmaktadr diye konutu.

Ana Sayfaya Git