OHAL'in kalkmasıyla bölge kalkınacak

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından ilan edilen olağanüstü hal uygulamasının kaldırılmasıyla Van, Muş, Hakkari ve Bitlis'teki iş çevreleri, bölgede sosyal, kültürel ve ekonomik yönden önemli gelişmelerin yaşanmasını bekliyor

Haberler 20.07.2018 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Van TSO Bakan Necdet Takva:

Karar, uluslararas yatrmclarda çok olumlu bir etki yaratacak

Mu TSO Bakan Erdal Koç:

Uzun zamandr beklediimiz OHALin kalkmasnn her yönüyle bölgemize olumlu yansmalar olacak

Hakkari TSO Bakan Servet Ta:

OHALin kalkmas ve yaplacak tantmlarla insanlar buralar daha çok tercih edecek

Bitlis TSO Bakan Davut Tezcan:

Bölgeye daha çok i adam gelecek ve yatrm önemli ölçüde artacak. Her yönden büyük bir fayda göreceiz

Van, Mu, Hakkari ve Bitlisteki i çevreleri, Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe giriiminin ardndan ilan edilen olaanüstü hal (OHAL) uygulamasnn kaldrlmasyla bölgede sosyal, kültürel ve ekonomik yönden önemli gelimeler bekliyor.

FETÖnün darbe giriiminden sonra 20 Temmuz 2016da ilan edilen OHALin kaldrlmasyla ilgili gelimeler, bölgede i çevrelerince olumlu karland.

OHALin kaldrlmasyla bölgede turizm bata olmak üzere sosyal, kültürel ve ekonomik yönden bir canlanmann olmas bekleniyor.

Ksa süre içerisinde bölgeye etkisini göreceiz

Van Ticaret ve Sanayi Odas (TSO) Yönetim Kurulu Bakan Necdet Takva, AA muhabirine yapt açklamada, Cumhurbakanl Hükümet Sisteminde ilk gerçekletirilen icraatlardan birinin OHALin kaldrlmas olmasnn sevindirici olduunu söyledi.

Uzun süredir uygulanan OHALin ar koullar olmasa da baz olumsuzluklar beraberinde getirdiini ifade eden Takva, Öncelikle OHALin kaldrlacak olmasn çok olumlu deerlendiriyoruz. Ülkemiz, bu karardan hemen sonra hzl demokratik admlarla ve sivil toplumu rahatlatacak birtakm çalmalar gerçekletirmelidir. Karar, uluslararas yatrmclarda çok olumlu bir etki yaratacak. OHALin kalkmasnn ksa süre içerisinde bölgeye etkisini göreceiz. Dolayasyla OHALin kalkacak olmasn sevinçle karlyoruz. diye konutu.

Özellikle turizme büyük bir etkisi olacak

Mu TSO Bakan Erdal Koç da OHALin kalkmasnn bölgedeki sosyal, ekonomik ve turizm hayatn olumlu etkileyeceini belirterek, Özellikle turizme büyük bir etkisi olacak. çünkü OHAL kelimesi, her yerde olduu gibi yabanclarda da olumsuz bir alg brakyor. Uzun zamandr beklediimiz OHALin kalkmasnn her yönüyle bölgemize olumlu yansmalar olacak. nallah her ey daha güzel olacak. Karar imdiden bölge halkn sevindirmitir. dedi.

Hakkari TSO Bakan Servet Ta da FETÖnün 15 Temmuz darbe giriiminin ardndan ilan edilen OHALin uzun bir aradan sonra kalkacak olmasn memnuniyetle karladklarn söyledi.

OHALin kalkmasnn önemli yansmalarnn olacan anlatan Ta, unlar aktard:

OHALin kalkmas en çok Hakkariyi etkileyecek. Corafyamz her türlü doa sporu için elverili bir yer. OHALin kalkmas ve yaplacak tantmlarla insanlar buralar daha çok tercih edecek. Turizm, hayvanclk ve madencilik sektörlerinde önemli dinamiklere sahip olan ilimiz gerekli desteklerle inanyorum ki 5 ylda kabuunu kracak. Bizler de OHALin kalkmasnn ardndan i adamlarn yatrm yapmak üzere ilimize bekliyoruz.

Büyük bir umut görüyoruz

Bitlis TSO Bakan Davut Tezcan da OHALin kalkmasnn sadece bölgeyi deil ülkenin genelini olumlu yönde etkileyeceini ifade etti.

FETÖnün 15 Temmuz darbe giriiminin ardndan i adamlar, yatrmclar ve siyasilerin terörle mücadeleye younlatn anlatan Tezcan, OHALden sonra bölgemiz için büyük bir umut görüyoruz. Bölgeye daha çok i insan gelecek ve yatrm önemli ölçüde artacak. Her yönden büyük bir fayda göreceiz. Turizm sektöründe OHALden de kaynakl skntlar ksa süre içerisinde giderilecektir. Yaplacak birtakm çalmalarla inanyorum turistlerin urak yeri bölgemiz olacaktr. diye konutu.

Ana Sayfaya Git